2013. március 12., kedd

Kenneth E. Hagin - Elfut tőletek


… álljatok ellen az ördögnek, és elfut tõletek.
— JAKAB 4,7.

Az Újszövetségben minden rész, ami ezzel foglalkozik, arra utasít minket, hogy mi tegyünk valamit az ördöggel. Az Újszövetség hívõinek sosem mondják, hogy imádkozzanak, hogy Isten tegyen valamit az ördöggel! A  Jakab 4,7-ben  a  mondat  egyértelmû  alanya  a  ‘ti’.  Ti  álljatok  ellen az ördögnek, és elfut tõletek. Figyeljük meg, itt nem az áll, hogy:  „Imádkozzatok  Istenhez,  tegyen  valamit  az  ördöggel.” Nem is az van itt, hogy: „Imádkozzatok, hogy Jézus távol tartsa az ördögöt tõletek.”
Azt is figyeljük meg, a Biblia nem azt mondja: „Amikor úgy érzed, hogy ellen tudsz állni az ördögnek, akkor fog mûködni ez neked.” Nem. Érzed-e vagy sem, a hatalom téged illet. A  hatalmat  nem  érezni  kell,  egyszerûen  csak  használd!
Egyszer  azt  érzékeltem  a  szellememben,  hogy  különös jelentõsége van az ‘elfut’ szónak a Jakab 4,7-ben. Egy nagy értelmezõ szótárban megtaláltam azt a meghatározást, ami úgy  tûnt,  egybevág  azzal,  amire  a  szellemem  felhívta  a
figyelmemet: „elfutni” azt is jelenti, hogy „félelemtõl reszketve elmenekülni”.
Cselekedj  a  Jakab 4,7 alapján.  Ne  gondold,  hogy  ez pusztán  tündérmese,  ez  Isten  Igéje,  ami  alapján  cselekedned  kell.  Ha  ez  alapján  cselekszel,  az  ördög  és  teljes csapata remegve megfut elõled!


Megvallás:  Ellenállok  az  ördögnek  Isten  Igéje  szerint, és remegve elfut elõlem. Halálra rémül  Jézus Krisztustól, így halálra rémül tõlem!