2013. március 11., hétfő

Kenneth E. Hagin - Mi engedtük meg


Bizony mondom néktek: Amit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és amit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.
— MÁTÉ 18,18.

Sok  minden  van,  ami  azért  létezhet,  mert  a  hívõk megengedik, illetve egyszerûen semmit nem tesznek ellene. Sokszor  mert  nem  tudják,  hogy  tehetnek  valamit  azért, hogy a körülmények megváltozzanak. Évekkel ezelõtt azt tanulmányoztam, hogy milyen hatalmuk van a hívõknek. Éreztem, hogy az Úr ösztönzésére teszem.  Akkor  már  körülbelül  tizenöt  éve  imádkoztam  a
bátyám  üdvösségért.  Gyakran  három  napot  is  böjtöltem érte,  de  javulás  helyett  még  rosszabb  lett  a  helyzet.
Rendszerint  azt  imádkoztam:  „Istenem,  adj  neki  üdvösséget.  Istenem,  mentsd  meg  õt.”  De  semmi  sem  történt. Ahogy egy napon az ágyamon feküdtem ezt a témát tanulmányozva,  meghallottam  az  Úr  hangját  a  szellememben. Így ösztönzött engem: „Te lépj ebben. Neked van hatalmad
erre az én nevemben!”
Felkeltem az ágyból, és azt mondtam: „Jézus Krisztus nevében  megtöröm  az  ördög  erejét  Dub  élete  felett,  és követelem az üdvösségét, a szabadulását!” Még két hétbe sem telt, és híre jött, hogy Dub újjászületett.


Megvallás:  Jézus  azt  mondta,  hogy  a  menny  támogat minket mindabban, amit megtiltunk vagy megengedünk. Jézus nevében én megtiltom, vagyis megkötözöm az ellenség munkáját.  Jézus nevében megoldom, vagyis megengedem, hogy Isten ereje kiáradjon arra a területre, ahol én munkálkodom.