2011. szeptember 14., szerda

Heaven is for real - Igazából Mennyország


Sokan már egészen biztosan hallottatok az elmúlt hónapok legsikeresebb könyvéről, amiben egy 5 éves kisfiú nem mindennapi története lett elérhető az olvasók számára. Az angol címe: Heaven is for real. Magyarul Igazából Mennyország címmel fog megjelenni október vége felé.

Az Igazából mennyország az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, 2010 novembere óta vezeti az amerikai sikerlistákat. Nemcsak azért, mert egy tüneményesen megírt történet, hanem mert Colton Burpo, a klinikai halálon átesett kisfiú esete a szkeptikusokat is elbizonytalanította, a viták megtöltötték a sajtót, hírtelevíziók is foglalkoztak vele.

Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett beszélni, amiről valójában nem is tudhatott. A Mennyben járt, és arról beszélt, hogy lenézett az orvosra, aki operálta, és látta a várószobában imádkozó apját is. A családja nem tudta, mit gondoljon, de a kisfiú megdönthetetlennek látszó bizonyítékokkal állt elő. Elárulta, hogy találkozott meg sem született nővérével, akiről senki sem tett említést neki. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel halt meg, a beszélgetéseikből pedig olyan részletek derültek ki, amelyekről senkitől sem tudhatott. Colton leírja a lovat, amit csak Jézus tud megülni, beszámol arról, milyen „igazááán nagy” Isten, és a trónusa, és hogy a Szentlélek hogyan „bocsát le fentről erőt”, hogy segítsen rajtunk. A történet, amelyet édesapja mond el, de gyakran Colton saját szavaival, megindítóan egyszerű üzenetet hordoz arról, hogy a Menny valóban létezik. És arról, hogy az embereknek fel kell készülniük a végső összecsapásra...

Angolul 9 hónap alatt már 2 millió példánynál tartanak. Hogy miért? Mert aki olvasta, az adja rokonainak, ismerőseinek... hívőknek és (még) nem hívőknek..