2011. szeptember 22., csütörtök

Érdemes megjegyezni

A napjainkban elindul Isten munkájának a párhuzamossága, még nem indult el, de már az előkészületei megvannak. A keresztényeknek a legfontosabb dolga, hogy Jézus Krisztus eljövetelére felkészüljenek. A közeljövőben meg fog történni az egyház evakuálása. Óriási tét, hogy itt maradunk-e vagy bekerülünk egy olyan kegyelmi állapotban, hogy a következő időkben örökké biztonságos helyen legyenek. Ma erre kell a keresztényeknek igyekezni, és az idők jeleit értelmezni kell, hogy minél előbb állítsd helyre az Úrral a kapcsolatodat, mert rettenetes megpróbáltatás jön a világra, és ez különösen érinteni fogja a rossz keresztényeket. A rossz keresztényeket a történelem során is nagyobb megpróbáltatás érte, mint a világiakat.

Ma olyan idő van, hogy áron is szerezzétek meg az alkalmasságot. Izraellel kapcsolatos eseményeket lehet felhasználni arra, hogy megállapítsuk, még mennyi idő van itt a Földön.

Ma már tényszerűen alá lehet támasztani, hogy rohamléptekkel halad a világ egy új Jeruzsálem ostroma felé. Mielőtt Góg-Magóg háborúja megvalósul, nagy a valószínűsége, hogy az egyház befejezi a pályafutását. Ezért minél előbb rendeznie kell a számlájukat az Úrral, hogy semmi ne legyen, ami az e világhoz a sátánhoz köt. Ha igen, akkor itt fogsz maradni, ha nem akkor részt fogsz venni az evakuálásban. Háborúban is először a nagyköveteket evakuálják először, mielőtt a konfliktus elkezdődik. Utána kezdődnek el a harci tevékenységek. Az Isten nagykövete a földön ma az egyház. Az egész egyház Jézus Krisztus földi helytartója, ti vagytok a világ világossága, az éjszaka akkor jön el, amikor előtte a világosság megszűnik. Minden mellékcélt az ember életéből ki kell iktatni, és a fő célra a végcélra kell koncentrálni. Felelősségteljesen munkáld az üdvösségedet, nehogy hiábavalóvá váljon az újjászületésed, a megtérésed a szolgálatod, mert megvan ennek a veszélye. Úgy forgolódjunk, hogy a munkánk és az elhívásunk ne váljon hiábavalóvá. Akkor válik azzá, ha az ember menet közben eltéveszti a célt, és tévcélokat fogad el, téveszmék alapján jár és tevékenykedik, és emiatt nem oda fut be, ahová kellene. Adjon Isten mindnyájunknak kegyelmet, hogy ez ne történjen meg.

Részlet Németh Sándor 2011.09.14-én elhangzott prédikációjából