2014. július 30., szerda

Derek Prince - Egy szív, amely tökéletes Isten előtt 6.

Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak. Azért, hogy gyűlölték a bölcsességet, és az Úrnak félelmét nem választották” (Péld 1,28-29) Szeretném, ha világos lenne számodra, hogy még ebben az életében kell az Úr félelmét választanod! Ha ezt nem teszed meg, akkor el fog jönni az életedben egy olyan időszak, amikor imádkozol, és Isten nem fog válaszolni; amikor keresni fogod Őt, de nem fogod megtalálni.

Szeretnénk néhány igehelyet megosztani még, amelyek megmagyarázzák, hogy mi a hatása az Úr félelmének életedre. Ezek a Péld 1,7; 9,10; 15,33; Zsolt 111,10 és a Jób 28,28. Ezek mind bölcsességet és tudást adnak az Úr félelmével kapcsolatban.
„Ímé az Úrnak félelme: az a bölcseség, és az értelem: a gonosztól való eltávozás.”(Jób 28,28) Az Úr félelme bölccsé tesz minket. „Az Úrnak félelme tiszta, megáll mindörökké.” (Zsolt 19,10)
Tehát az Úr félelme sosem lesz hatályon kívül helyezve, örökké megmarad. Tiszta, és tisztán tart Téged.
„Az Úrnak félelme hosszabbítja meg a napokat; az istenteleneknek pedig esztendeik megrövidülnek.” (Péld 10,27) Teljesen világos – ha hosszú boldog életet szeretnél, akkor féld az Urat!
„Könyörületességgel és igazsággal (a németben: jósággal és hűséggel) töröltetik el a bűn; és az Úrnak félelme által távozhatunk el a gonosztól.” (Péld 16,6)
Ha féled az Urat, el fogsz fordulni a gonosztól. Iszonyodni fogsz tőle. 

„Az Úrnak félelmében erős a bizodalom.” Amint már korábban mondtam, ha féled az Urat, akkor többé semmi mástól nem kell félned. „..és az Ő fiainak lesz menedéke.” (Ennek a menedéknek feltétele van: Isten azokat oltalmazza, akik Őt félik.) „Az Úrnak félelme az életnek kútfeje, a halál tőrének eltávoztatására.” (Péld 14,26-27)
Négy áldás van itt felsorolva: erős bizodalom, menedék, az élet kútfeje (forrása), a halál tőrének eltávoztatása.
„Az alázatosságnak bére az Úr félelme, (a németben: az alázatnak és az Úr félelmének a következménye) gazdagság és tisztesség és élet.” (Péld 22,4) További három áldás: gazdagság, tisztesség és élet! És alig hiszem, hogy létezik nagyszerűbb ígéret, mint a Péld 19,23-é: „Az Úrnak félelme életre visz; és az ilyen megelégedve tölti az éjet, gonosszal nem illettetik.”
Tényleg nem tudom, hogy mi mást kívánhatna még az ember, mint ezt – valódi életet, és azt, hogy a gonosz ne illesse!