2014. július 14., hétfő

Reinhard Bonnke - A sikerhez vezető hét lépés 2.

Mindannyiunk előtt nagy emberek jártak. Könnyen érezhetnénk túl kicsinek magunkat ahhoz, hogy elfoglaljuk a helyüket. Az emberek megkérdezik: "Hol vannak az új Pálok és Péterek, a jelen Lutherei és Wesley-jei?" Isten azonban ma nem ezeket az embereket akarja. Ő minket akar - olyannak, amilyennek Ő alkotott minket. Józsué volt az, akinek Kánaánt el kellett foglalnia. A múlt nagy emberei mindent elkészítettek számunkra - a Jézus eljövetele előtti utolsó lökésre. Nem szabad cserben hagynunk őket.

Azok, akik előttünk jártak, a szabadságért, a Bibliáért, az igazságért, a Szent Szellemért harcoltak. Csodálatos forrásokat hagytak ránk. Mi folytathatjuk ott, ahol ők abbahagyták. Törpék is lengethetik óriások fáklyáit. Emlékezz, hogy még Jézus is azt mondta: "ezeknél nagyobb dolgokat fog cselekedni" (Jn. 14:12).

A keresztény óriások elvégezték a feladatukat, és mi most megtesszük a miénket. Ők nem evangélizálták a világot, de kinyitották. Isten azt mondja: "Pál halott, Livingstone is halott. Most kelj fel, menj be, és foglald el a földet!" Amit ők nem tudtak elvégezni, azt megtehetjük mi. Az ő szívükben dédelgetett látomásaik láthatóak a mi szemeink előtt - a Jézus Krisztusnak megnyert világ. El kell vetnünk a kisebbrendűségi érzésünket. Némelyek összehasonlítják a mai keresztényeket a múlt keresztényeivel. Az ember nagysága minden korban csak Istenben rejlik. Józsué meg tudta tenni azt, amit Mózes nem - mert az övé volt Mózes Istene.

Ez az első titok - ismerd fel a nagyságodat Istenben! Istennel minden lehetséges". Figyeld meg: "Istennel", nem "Istennek". Neked lehetséges minden Istennel.

"Amiképen szólottam Mózesnek." (3. vers)

Mit mondott Isten? "Minden helyet, amelyet talpatok érint, nektek adtam." Józsué Isten ígéretein lovagolt be Kánaánba. Isten ezt nem csak Mózesnek mondta. Ő a földet Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak és Józsefnek adta. Izrael örökölte az ígéretet. Ennek az ígéretnek azonban nem csak e nagy emberek testi leszármazottai számára kellett megvalósulnia. Csak azok igényelhetik az ígéret földjét, akik Ábrahám "hitbéli" leszármazottai.

Ábrahám testi utódainak egy egész nemzedéke a határ nem megfelelő oldalán halt meg, hitetlenül. Két férfi volt igazán Ábrahám gyermeke: Káleb és Józsué. Minden hitetlen a pusztában halt meg - ők önmagukat fosztották meg az örökségtől. A hit két gyermeke élt, és bement arra a földre, és később, egy második, hívő nemzedéket vezetett be oda. Hogyan? Úgy foglalták el a földet, hogy ráléptek. Nem elégedtek meg csupán a birtoklevelekkel. Beléptek birtokukra.