2014. július 2., szerda

Derek Prince - Lucifer küzdelme Istennel - Ádám bűnbeesése és annak következményei 3.

III. Ádám bukásának áttekintése és következményeinek folytatása:

A. Változás Ádám természetében: „az óember”

B. Sátán elbitorolta Ádám uralmi területét:

1. Efé. 2:2–3. Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegõbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama szellem szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik; A kik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is.

—Sátán lett a levegőbeli hatalmasság fejedelme (uralkodója) (vagyis azé a területé, amely fölé Isten Ádámot helyezte, mint uralkodót). Figyeljük meg az egyenes összefüggést az 1 Móz 1:26 és az Efé 2:2 között!

2. János 12:31; 14:30; 16:11. Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme. Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije; Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.

—Jézus maga elismerte Sátán hatalmának valóságát, és háromszor is „e világ fejedelmének” (uralkodó) hívta.

3. Lukács 4:5–6. Majd felvivén õt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban, És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsõségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom

—Sátán azt állította, hogy neki adatott a hatalom (vagyis Ádám átadta neki), és Jézus nem kérdőjelezte meg ezt az állítását.

C. Az ádámi faj alárendelődött a démonok zaklatásának és leuralásának:

1. Márk 1:21–39. És bemenének Kapernaumba; és mindjárt szombatnapon bemenvén a zsinagógába, tanít vala. És elálmélkodának az õ tanításán; mert úgy tanítja vala õket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók. Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, a kiben tisztátalan szellem volt, és felkiálta, És monda: Ah! mi dolgunk van nékünk veled, Názáreti Jézus? Azért jöttél-é, hogy elveszíts minket? Tudom, hogy ki vagy te: az Istennek Szentje. És megdorgálá õt Jézus, mondván: Némulj meg, és menj ki belõle. És a tisztátalan szellem megszaggatá õt, és fenszóval kiáltva, kiméne belõle. És mindnyájan elálmélkodának, annyira, hogy egymás között kérdezgeték, mondván: Mi ez? Micsoda új tudomány ez, hogy hatalommal parancsol a tisztátalan szellemeknek is, és engedelmeskednek néki? És azonnal elméne az õ híre Galilea egész környékére. És a zsinagógából azonnal kimenvén, a Simon és András házához menének Jakabbal és Jánossal együtt. A Simon anyósa pedig hideglelésben fekszik vala, és azonnal szólának néki felõle. És õ odamenvén, fölemelé azt, annak kezét fogván; és elhagyá azt a hideglelés azonnal, és szolgál vala nékik. Estefelé pedig, a mikor leszállt a nap, mind õ hozzá vivék a betegeseket és a démonizáltakat; És az egész város oda gyûlt vala az ajtó elé. És meggyógyíta sokakat, a kik különféle betegségekben sínlõdnek vala; és sok démont kiûze, és nem hagyja vala szólni az démonokat, mivelhogy õt ismerék. Kora reggel pedig, még szürkületkor, fölkelvén, kiméne, és elméne egy puszta helyre és ott imádkozék. Simon pedig és a vele lévõk utána sietének; És a mikor megtalálák õt, mondának néki: Mindenki téged keres. És õ monda nékik: Menjünk a közel való városokba, hogy ott is prédikáljak, mert azért jöttem. És prédikál vala azoknak zsinagógáiban, egész Galileában, és démonokat ûz vala.

—Ez az ember bukásától kezdődően folyamatosan megtörtént, de csak most először jelentkezett nyilvánosan Jézus szolgálata által.

2. Vesd össze: Máté 12:28. Ha pedig én Istennek Szelleme által ûzöm ki a démonokat, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten birodalma.