2014. július 18., péntek

Rodney H. Browne - Sugározd a világosságot

Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz a teljes délig. Példabeszédek 4:18
 
Ha hűségesen követjük Isten Igéjét, világosságban járunk. Minél jobban Istennel járunk, annál ragyogóbban fénylik az ösvény előttünk, és annál jobban tükrözi életünk az Úr dicsőségét és kegyelmét.
 
A nép, amely sötétségben járt, lát nagy világosságot; akik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel felettük! Ézsaiás 9:2
 
Jézus a nagy világosság, Akit az emberek, akik azelőtt sötétségben jártak, megláttak. Mi mindnyájan valamikor sötétségben voltunk. Ha valóban LÁTJUK Jézust és hiszünk Őbenne, akkor természetfölötti módon általvitetünk az Ő világosságának Országába.
 
Mert egy gyermek születik nékünk, Fiú adatik nékünk, és az uralom az Ő vállán lészen, és hívják nevét: Csodálatosnak, Tanácsosnak, Erős Istennek, örökkévalóság Atyjának, Békesség Fejedelmének! 7 Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A Seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt! Ézsaiás 9:6-7
 
Az uralom Jézus vállán nyugszik. Mi az Ő teste vagyunk - ezért az uralom a MI vállunkon van. Más szavakkal: Jézus király az egész föld felett, és az Ő akarata fog végbemenni. A mi felelősségünk nemzetünk vezetésének felvállalása. Imádkoznunk kell; irányítanunk kell; istenfélő példával kell előállnunk, és nem szabad félni Isten teljes akaratának hirdetésétől, mind az Egyházon belül, mind pedig azon kívül, még a politikai vezetőknek, elnököknek és királyoknak is!
 
Ha mégis leplezett a mi evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek: 4 Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, Aki az Isten képe. 5 Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért. 6 Mert az Isten, Aki szólt: sötétségből világosság ragyogjon, Ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arcán való világoltatása végett. 7 Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen, és nem magunktól való. 2 Korinthus 4:3-7
 
Mivel az embereket elvakította az ördög, mindezidáig nem látták, ill. értették meg ezt a dicsőséges Evangéliumot, de számunkra, akik hiszünk, ez a világosság felragyogott a szívünkben. Mózes I. könyvében Isten azt mondta: "Legyen világosság", és a sötétségből világosság lett, anélkül, hogy akár a nap, akár a hold vagy a csillagok fényt sugároztak volna! Ugyanez a csodálatos világosság ragyogott fel a MI szívünkben, és ugyanezt a világosságot kell sugároznunk MAGUNKBÓL - Isten dicsősége ismeretének világosságát a Jézus Krisztus arcán való világoltatása végett.
 
Ennek a nagyszerű, erőteljes, dicsőséges fényességnek a kincse cserépedényekben van. Isten nem tökéletes, aranyedényeken keresztül akar ragyogni - Ő cserépedényekből is átragyog -, minden dicsőség az Övé. Nem a te cserépedényedé a tisztelet azért, amit Isten általad cselekszik. Másrészről, soha ne hagyd, hogy cserépedényed kispályás gondolkozásra, hitre és cselekedetre korlátozzon. Mivel JÉZUS benned él, így rendelkezésedre áll az Ő határtalan ereje és képessége. Egyszerűen engedd, hogy az Úr ragyogjon rajtad keresztül!
 
Kelj fel, világosodjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége rajtad feltámadt. Ézsaiás 60:1
 
NEKED kell felkelned és ragyognod! Isten RÁD vár! A világosság benned van - kelj fel és ragyogj!
 
Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek. 14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. 15 Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, akik a házban vannak. 16 Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. Máté 5:13-16
 
A föld sója és a világ világossága vagy! Nincs rosszabb az olyan sónál, amely elveszítette az erejét - só maradt, de semmire sem jó. A só csíp, ha nyílt sebbe kerül, tartósítószernek azonban kíváló. Lehet, hogy a világ megbotránkozik az evangéliumon, de a sóval telt keresztények tartják vissza a gonosz áradatát. Maradj sóval teli! A jó cselekedeteid dicsőítik Mennyei Atyádat!
 
A hegyen nem lehet elrejteni a fényt. Isten elhívott téged, és már túl késő elbújni - ezért kelj fel és ragyogj! Sötétségben nem lehet elrejteni a világosságot. Minél sötétebb egy hely, annál fényesebben ragyog a világosságod - még akkor is, ha kicsi az a fény -, messzire elláttatik. Ne rejtsd korsó alá a  fényességedet. Engedd, hogy a fény végezze a munkáját, és fényességesen ragyogjon mindazon a "gyertyatartón", ill. "lámpaoszlopon", amelyre Isten helyezett. Ne szégyelld az evangéliumot - ez az evangélium megmentette az életedet -, bátran ragyogtasd azt azok számára, akik sötétségben járnak.
 
Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon.
Filippi 2:15
 
Élj istenfélő életet, hogy a világosságod fényesen ragyogjon e romlott nemzetség között!
 
És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány. Jelenések 21:23
 
Jövőnk Isten Bárányának dicsőséges világosságában van elrejtve. Mivel ennek a nagyszerű reménységnek vagyunk a birtokában, továbbra is engedjük, hogy Isten használjon bennünket, és azon munkálkodunk, hogy ne a mi, hanem az Ő céljai és szándékai teljesüljenek. Dicsőség Istennek, hogy világosságban járunk, hogy ragyogjuk a világosságot, és az Ő ereje és dicsősége megnyilatkozik rajtunk keresztül, hogy a világ Isten által érintést kapjon, és Általa megváltozzon.