2014. július 14., hétfő

Derek Prince - Isten titkos terve kibontakozik - A kereszten végbement helycsere 2.

E. Gal. 3:13–14. Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká levén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, a ki fán függ: Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük hit által.

—Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk ..., hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon

1. Krisztus kapta az átkot, amely Isten törvénye megszegése miatt minket illetett, hogy mi megkaphassuk az ő engedelmessége miatti áldást.
2. Gal. 3:10. Mert a kik törvény cselekedeteibõl vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.

—Ha a törvény megtartva keresed a megigazulást, akkor köteles vagy az egész törvényt állandóan megtartani, különben átok alá kerülsz.

3. 5 Móz. 28:2–13. És reád szállanak mind ez áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára. Áldott leszesz a városban, és áldott leszesz a mezõben. Áldott [lesz] a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, és a te barmodnak gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése. Áldott [lesz] a te kosarad és a te sütõ tekenõd. Áldott leszesz bejöttödben, és áldott leszesz kimentedben. Az Úr megszalasztja elõtted a te ellenségeidet, a kik reád támadnak; egy úton jõnek ki reád, és hét úton futnak elõled. Áldást parancsol melléd az Úr a te csûreidben és mindenben, a mire ráteszed kezedet; és megáld téged azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked. Az Úr felkészít téged magának szent néppé, a miképen megesküdt néked, ha megtartod az Úrnak, a te Istenednek parancsolatait, és az õ útain jársz. És megérti majd a földnek minden népe, hogy az Úrnak nevérõl neveztetel, és félnek tõled. És bõvölködõvé tesz téged az Úr [minden] jóban: a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, azon a földön, a mely felõl megesküdt az Úr a te atyáidnak, hogy néked adja azt. Megnyitja néked az Úr az õ drága kincsesházát, az eget, hogy esõt adjon a te földednek alkalmas idõben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszesz kölcsönt. És fejjé tesz téged az Úr és nem farkká, és mindinkább feljebbvaló leszesz és nem alábbvaló, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek parancsolataira, a melyeket én parancsolok ma néked, hogy tartsd meg és teljesítsd azokat;

—Az áldások: gyümölcsözés; bőség; védelem; vezetés; győzelem; siker; szentség; tisztelet; gazdagság; uralkodás.

a. Sok keresztény elszenvedi az átkot, ahelyett hogy élvezné az áldást.
b. Ha engedelmességben jársz, az áldások „rád szállnak” és „megteljesednek rajtad”.

4. Zsolt. 23:3, 6—Az „igazság ösvényein” jóság és kegyelem „követnek” téged
5. 5 Móz. 28:16–68—Az átkok: gyümölcstelenség; elégtelenség; kiábrándultság; kudarc; vereség; kötelékek; nincstelenség; félelem; a betegségek minden fajtája, mentális és fizikai egyaránt. Vesd össze:

6. Zsolt. 1:1–3—Minden munkájában jó szerencsés lesz (bármit tesz, gyarapodik). Itt nincs helye a kudarcnak.

F. 2 Kor. 8:9—Ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok

1. Jézus szegénnyé tétetett a mi szegénységünkkel, hogy mi meggazdagodhassunk az ő gazdagságával
2. A kegyelemnek egyetlen csatornája van: Jézus Krisztus; egyetlen jogalapja: a kereszt; egyetlen „ügyintézője”: a Szent Szellem
3. 5 Móz. 28:47—Isten akarata: hogy szolgáljuk az Urat örömmel és jó szívvel, mindennel bővölködvén

4. 5 Móz. 28:48—Az alternatívák:
a. hogy szolgálod majd a te ellenségeidet éhen és szomjan, mezítelen és mindennek szűkében. Ez a tökéletes szegénység.
b. Jézus szó szerint elszenvedte mindezeket a kereszten. Ennek következményei a számunkra:
c. 2 Kor. 9:8—Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségetek legyen, minden jótéteményre bőségben legyetek.