2014. július 9., szerda

Reinhard Bonnke - A szánalmas király 6.

ÖRÖM

Amikor Jóás átlőtte a nyilát az ablakon, Elizeussal történt valami. Felkiáltott: "Az Úrnak győzedelmes nyila ez, győzedelmes nyíl a Síriabeliek ellen: mert megvered a Siriabelieket a megsemmisülésig" (17. vers). Jóás elhitte ezt és ennek a bizalomnak az erejével ment tovább. Háromszor verte meg a szíriabelieket, visszafoglalva Izrael elveszett városait (25. vers).
Egy Istennel való hatalmas találkozás megváltoztatta a király életének az irányát. Ehhez mindössze ennyi kell: egy találkozás Istennel. Azok az emberek, akiket Isten használ, így találkoztak Vele. Ők kiléptek a vallásos megszokásból, be a Szent Szellem szelébe. Te is részesülhetsz ilyen találkozásban, de elég elszántnak kell lenned ahhoz, hogy áttörj. A lényeg Isten kenete. Amíg ez nem a tiéd, csak elbizakodottságban jársz. Amikor Isten utasítást ad neked, akkor az az elbizakodottság, ha nem engedelmeskedsz.

FORRÁSPONT

Jóás és Elizeus története figyelemreméltó. Az események, amint itt leírtam őket, nagy igazságokat mutatnak meg nekünk. Valójában azonban van az éremnek egy másik oldala is. Jóás még jobban is végezhette volna a dolgát. A továbbiakban azt olvassuk, hogy Elizeus próféta arra utasította a királyt, hogy vegye a nyilait, és most "a földbe lőjön". Jóás háromszor tette ezt, de csak úgy félszívvel. Azt olvassuk: "Akkor megharaguvék reá az Isten embere, és monda: ötször vagy hatszor kellett volna lőnöd, akkor megverted volna a Siriabelieket a megsemmisülésig, de így már csak háromszor vered meg a Siriabelieket(2. Kir. 13:19.).

Annak ellenére, hogy a próféta keze az övén volt, a király gyenge akaratú jelleme kiviláglott. Jóás nem volt bátor. Jellemző volt a bizonytalan természetére, hogy csak háromszor lőtt a földbe. Egy erőteljes személyiség még ezt a kis feladatot is jól végezte volna el, és alaposan belelőtt volna a földbe többször egymás után, jól fellazította volna a talajt.

Isten szereti az életerős lelkeket, akik mindent beleadnak abba, amit csinálnak, akármilyen kis dolog legyen is az. Isten egyetlen parancsa sem lényegtelen. "Akármi tennivalót talál a kezed, tedd azt teljes erőddel!" Nem csak a nagy csatákban derül ki, mi vagy, hanem a kicsikben is. Nem fogod megölni Góliátot, ha elfutsz a medve vagy az oroszlán elől.
Isten nagyon sokat tud tenni érted, ha teljesen átadod magad Neki és a parancsainak. "Valamit mond nektek, megtegyétek!"

Nézd meg Józsefet! Pótifár házában, a börtönben, vagy az egyiptomi aratások felügyelőjeként, mindenét bedobta feladata elvégzésébe, így vált Egyiptom urává. Tedd meg, amit tudsz, amikor tudod, és mindazt, amire képes vagy, akárhol vagy is, és akkor Isten sok dolog fölé helyez majd téged.

Amikor C. testvérnőre tettem a kezemet, megláttam valami fontosat. A Szellem ajándékait nem kell tartalékolni valami jövendőbeli alkalomra, hanem ma kell őket használni. Ha Isten keze rajtad van: "Vedd fel a nyiladat és az íjadat! Nyisd ki az ablakot!
LŐJJ!"