2014. július 4., péntek

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 26.

A szövetség a tiéd. Isten bölcsessége is a tiéd, a szívedben él. Hozd a felszínre: elmélkedj az Igén, és add meg Istennek a lehetőséget, hogy kiterjessze rád az áldásait. Ha lehetővé teszed, hogy az Úr váljon ellátásod forrásává, akkor a hitetlenek világát működtető mechanizmustól függetlenül élhetsz. 
A 2.Korintusi levélben az Ige nagyon világosan beszél arról, hogy bőven tehetünk jót akkor is, ha nem kapunk segítséget vagy támogatást. Az ilyen embereket semmi sem korlátozza abban, hogy az Úr dolgait cselekedjék. 
Dicsőség az Úrnak!

Amikor hozzáláttunk, hogy megtervezzük az első televíziós sorozatunkat, azt mondták, hogy kudarcra vagyunk ítélve, mert az efféle vállalkozás tengernyi pénzt emészt fel. Valaki felajánlotta, hogy fél áron, percenként 750 dollárért műsoridőhöz juttat minket. Egy hatvan perces adás így 45 000 dollárba került volna. Még a gondolata is lesújtó volt, hogy egy éven át ilyen áron viseljük egy hetente sugárzott műsor költségeit! Egy ötrészes sorozatért 350 000 dollárt kértek. Akkor az Úr így szólt hozzám: "Nekem miért nem adsz esélyt? A szakértőket már megkérdezted, most hagyd, hogy én is tehessek valamit!" Tehát hagytam. Isten pedig lépett, és az ötrészes sorozatot 3750 dollárért vittük filmre!

Pál apostol azt mondta: "...a világ számomra megfeszíttetett, és én is a világnak"(Gal 6,14). Ahhoz, hogy Isten erejében működj, és hit által élj, az első és legfontosabb szabály, hogy száz százalékig elkötelezd magad Isten Igéje és annak tekintélye mellett. Ahogy Isten Józsuénak mondta, a bőségre vezető legjobb út az Igén való elmélkedés. Ne csak tanulmányozd; különbség van az elmélkedés és a tanulmányozás között. A tanulmányozás lényege az, hogy leásol a szövegben, például megnézed a hivatkozásokat a konkordanciában.

Az elmélkedés tárgya viszont gyakran csak két vagy három igevers. Olvass el egy verset többször. Forgasd az elmédben; légy csendben, és hallgasd Istent 20-30 percig. Én így tanultam meg sok mindent az Igéből és Jézus szolgálatáról. Isten Szelleme egyetlen mondatban is annyi mindent mondhat, amiből egy hónapig is elélsz! Ő azért küldetett hozzánk, hogy megtanítson minket Isten mély dolgaira (lásd lKor.2,9-10).