2014. július 2., szerda

Reinhard Bonnke - A szánalmas király 3.

RESZKETŐ VAGY GYŐZTES SZENT?

Hol vannak a mi fegyvereink? Pál azt irta: "Gerjeszd fel Isten ajándékát, amely benned van" (2. Tim. 1:6.). Ezt az utasítást adta: Gerjeszd fel!” A Pál által használt szó a tűzzel kapcsolatos, azt jelenti: "teljes lángolásra hozni". Ne hűlj ki! Használd a fújtatót a haldokló zsarátnokokhoz.

Jóás gyarló király volt, amint látni fogjuk, kevés tűz volt a csontjaiban. Sírva ment Elizeushoz: "Édes atyám, édes atyám.” Rémült volt ahelyett, hogy a seregét szemlélte volna, és fegyvereket vételezett volna ki a raktárból. Elizeus a cselekedeteket sokkal többre értékelte volna.

Nekünk megvannak a fegyvereink, és az ördög megtette a tőle telhető legjobbat, hogy megakadályozza a hívőket azok használatában. Amikor Isten kinyitotta a fegyverraktárát és a 20. század elején bemutatta a Szellem ajándékait, az egyházban riasztócsengők szólaltak meg. Az 1. Korintus 12-14-ben leírt ajándékokat általánosan természetesként, nem természetfölöttiként magyarázták. Felül kellett vizsgálni a bibliamagyarázatokat. Az egyház túl sokáig nagy előnyt tulajdonított a természetes ajándékoknak és képességeknek. Bár azok is értékesek, sosem vehetik át a Szent Szellem, valódi, csodákra képesítő adományainak a helyét, és összekeverni sem szabad a kettőt.

Sok egyházi ember és orvos ellenezte már az isteni gyógyulást. Sokuk olyan, aki "csalódott", és nem gyógyult meg azonnal. Ők elfelejtik, hogy az orvosok is milliókat "kiábrándítanak". Majdnem mindenki, aki a temetőben van, először az orvoshoz ment. Némelyik gyülekezeti ember, aki egyszerűen azért ellenzi az isteni gyógyulást, mert egyesek nem gyógyulnak meg, önmaga egyáltalán nem szolgál a betegek felé, így senki sem gyógyul meg. Hol van a könyörületesség, hol az Igének való engedelmesség?

Más ajándékokat is ért támadás. Amikor a pünkösdi és karizmatikus evangélistáknál először nyilvánult meg az ismeret beszéde, sokan azt állították, hogy ez olyan, "mint a spiritizmus". Miért ne
tehetne Isten ilyen hatalmas dolgokat? A spiritizmus és a jövőbelátás valójában rettenetes hamisítványa annak, amit Isten szándékszik tenni. A Szent Szellem ajándékai sokkal hatalmasabbak, mint amit az okkultizmus valaha is bemutathat. Mindenütt jelen kell lennie az igazinak, ahol megtalálható a hamis.

Némely keresztények az ilyen bírálók miatt hagyják, hogy íjuk és nyilaik a sarokban porosodjanak. Mások megsérültek, talán egy másik hívő megjegyzéseitől, és így elhagyták a próféciáknak, a ayelveken szólásnak, vagy a nyelvek magyarázatának ajándékát. "Elvesztették" ezeket az ajándékokat, bár Isten sosem veszi azokat vissza, "mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az Ő elhívása (Róm. 11:29.). Ezeket az ajándékokat vissza kell nyernünk. Ez az Úr szava ezekhez az emberekhez. Menj vissza ahhoz a naphoz és arra a helyre, ahol elhagytad azokat a szellemi ajándékokat, és kérd az Úr bocsánatát. Töröld le elkeseredett könnyeidet, és újra "ragadd meg az íjat és a nyilakat".