2014. július 16., szerda

Reinhard Bonnke - A sikerhez vezető hét lépés 3.

Ez a második titok. Isten minden ígérete, amit másoknak tett, hit által lesz a miénk. Ezek testhezálló ígéretek, a szükségeinkhez szabottak. Annyira a mieink, mintha Isten jelent volna meg nekünk, és szólt volna hozzánk. Csak föl kell öltöznöd őket. Az Úr ezt kérdezte, és ma is ezt kérdezi: "Meddig késlekedtek még elfoglalni a földet?"
Józsué ezt mondta: "Még sok az elfoglalni való föld." Valójában még egy négyzetméter sem volt az övék. Csak az az elfoglalni való föld maradt, amiről Józsué eldöntötte, hogy elfoglalják. Hit által volt az övék. "A hit a reménylett dolgok valósága." Józsuénak volt látása, igényelte azt a földet, és elindult, hogy megszerezze.

Jóel könyvében olvashatunk álmokról és látomásokról. Az emberek látomásokat akarnak - hogy felvillanyozódjanak, természet fölötti tapasztalatot szerezzenek, titokzatos örömöt éljenek át. Isten terve nem ez volt. Ő azért adja a látomásait, hogy megváltoztassa a világot. Isten igazi álmodói gyakorlati emberek, nem misztikusok. A hívő álmodok realisták. Az ő álmaik szilárd anyagból készülnek.
Nem véletlenszerűen botlunk bele a sikerbe. Józsuának volt célja, látása. A reménységet, a három megmaradó keresztény tulajdonság egyikét, látomások hozzák létre. A hit teszi ezt a reményt megvalósíthatóvá.

Ez még nem minden. Józsué sikerének a titka az volt, hogy Ő éhezett Isten maximumára. Az itt leírt határoknak megvan a maguk titka. Amikor Isten azt mondta: "az Eufrates folyótól", az a földrajzi meghatározás azt jelentette, hogy Izrael bármely ponton kiterjeszkedhetett a folyóig - a határ kitolható volt. Lehetőségeket adott a mindig növekvő hit és a mindig táguló látás számára. Isten gumi szalaggal körülvett ígéretet adott, beépített rugalmassággal, ami a szellemileg legbátrabbakat is kielégíthette. Józsué hozzáállása a hit emberéé volt.

Micsoda álom Izrael részére! Végül is szökött rabszolgák voltak. Józsué álmodott. Az álmodok változtatják meg a világot. Józsué már nem volt fiatal, és előre látta Jóel próféciáját: "Véneitek álmokat álmodnak". Karizmatikus vonás, ha azt álmodjuk, hogy a világot megnyerjük Krisztusnak. Ez a látás hajtotta az embereket a pünkösdi mozgalom elején arra, hogy keressék a pünkösd erejét Ennek az elvégzésére küldte el Isten az erőt.