2014. július 7., hétfő

Derek Prince - Hogyan reagáljunk helyes módon a próbákra 4.

A védelemnek a négy sarokpillére a következő: bűnbánat, az odaszánás, a Szentíráshoz való viszony, és végül a helyes kapcsolatok. Nézzük az utolsó kettőt!

3. A Szentíráshoz való viszony
Sátánnak úgy sikerült az őseinket belevinni a bukásba, hogy rávette őket, kételkedjenek Isten beszédében. „Isten valóban azt mondta …?” Maga Jézus isteni tekintélyével pecsételte meg a Szentírást, amikor idézte Isten Igéjét, és hozzáfűzte: „Az Írás fel nem bontható.” Pál kategorikusan kijelenti: „A teljes írás Istentől ihletett.” A Bibliában való kételkedés egy olyan luxus, amelyet közülünk senki sem engedhet meg magának. Mint ahogy már az Édenkertben, úgy ma is ez az út vezet a boldogtalanságba.

4. A helyes kapcsolatok
A keresztény hit alapja az igaz tanítás. Ha helyesen alkalmazzuk, létrehozza a helyes kapcsolatokat is. Személyes kapcsolatainknak tükröznie kell az általunk elfogadott tanítást. Maga Jézus is erősen hangsúlyozta a helyes kapcsolatok ápolását. Világos irányvonalat adott arra vonatkozóan, hogyan bánjunk egy testvérrel, aki vétkezett ellenünk. A Hegyi beszédben a következőre hívja fel a figyelmet. „Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, amíg az úton vagy vele” Minta imáját ünnepélyes figyelmeztetéssel zárja: „Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.”
Minden próba időtartama alatt gondosan meg kell vizsgálnunk beállítottságunkat és kapcsolatainkat, hogy biztosak legyünk abban, nem adtunk teret a szívünkben keserűségnek és meg nem bocsátásnak. Ezen túlmenően nem szabad elfelejtenünk, hogy a nem megfelelő emberekkel nem lehetnek megfelelőek a kapcsolataink. Pál így figyelmeztet: „Ne tévelyegjetek: Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok.” Nem élhetünk szent életet, ha szándékosan fenntartjuk a kapcsolatot szentségtelen emberekkel. Ezeket a kötelékeket Isten Igéjének éles kardjával kell elvágni.