2014. július 14., hétfő

Kenneth E. Hagin - Engedelmesség pénzügyekben 1.

„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségünket az ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." (Fil. 4:19)

Majdnem 50 éves tapasztalatomból, mióta a hitet prédikálom, azt szűrtem le, hogy többen buknak el, amikor a pénzügyekkel kapcsolatos hitre kerül sor, mint bármi más alkalommal. Ennek oka az, hogy megpróbálják gyakorolni az anyagiakkal kapcsolatos hitet, de nem vetettek semmi magot! Azt akarják, hogy Isten áldja meg a pénzüket még akkor is, ha nem vetettek semmit! (Még így is megdöbbentő, milyen kegyelmes hozzájuk Isten és mennyire segíti őket!)

A Biblia egyszerűen leszögezi: „ADJATOK, NÉKTEK is adatik, jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek." (Luk 6:38)
A Biblia azt is egyszerűen leszögezi: „Aki szűken VET, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat." (2Kor 9:6)

Ha bő termést akarsz, bőven kell vetned is. Nem arathatsz úgy gabonát, ha magot nem vetsz. Nem mehetsz ki a veteményes kertbe és nem mondhatod: „Szedek néhány paradicsomot", ha a talajt nem készítetted elő és nem vetettél magot.

Anyagiakat két alapvető módszer révén kaphatsz:
1. Ha hiszed a Bibliát.
2. A Szent Szellem természetfölötti megnyilvánulása által.

Ne tegyél valamit csak azért, mert valaki más is tette. Ne művelj valamit egy másik ember tapasztalatai miatt. Cselekedj annak alapján, amiről tudod, hogy a Biblia mondja és annak alapján, amit a Szent Szellem mond neked.

Egyszer, amikor Kenneth Copeland itt volt a Rhema Bibliaoktatási Központban, beszélt arról az időről szolgálata kezdetén, amikor volt egy autója, ami nem volt túl jó, tehát elajándékozta és Isten egy újat adott neki. A RHEMA néhány tanulója, Isten áldja meg őket, azt gondolta, hogy új autót kap, ha ugyanezt teszi, tehát elajándékozta autóját és az év hátralevő részében gyalogolt.
Azt mondták ezek: „Nos Copeland megtette ezt."
„Igen" - mondtam - „de mondta Isten neked, hogy ezt tedd?" 
„Nos, nem. Csak azt gondoltam, hogy új autót fogok kapni."
„Nos, ez így nem működik."

Mivel kezünkben a Biblia, hogy kövessük, nincs szükségem semmi vezetésre, ami megmondja, hogy fizessek tizedet és tegyek felajánlásokat. Tudom, hogy ezt kell tennem. A Biblia mondja nekem ezt. Menj hát és fizesd a tizedet és adj áldozatokat. Isten Szelleme gyakran vezet majd téged úgy, hogy adj ezentúl.
Jézus mondta: „Adjatok és adatik néktek," tehát nem kell nekem vezetés ahhoz, hogy vessek. A Biblia mondja: „Aki szűken vet, szűken is arat!" Én egyszerűen teszem ezt. Akkor történnek dolgok, amikor engedelmeskedünk Isten Szellemének.

48. éve szolgálok. Semmi hasznom nem lett volna abból 48 évvel ezelőtt, ha Isten azt mondta volna nekem, hogy adjak oda egy házat. Nem volt házam! Volt aztán egy idő, amikor nem ért volna sokat Isten azzal, ha azt mondta volna nekem, hogy adjam oda az autómat, mert nem volt autóm!
Mind ama napokban - lényegében fél évszázadig - Isten sose mondta nekem, hogy egy autót vagy bármi mást adjak oda. Felajánlásokat tettem. Magot vetettem. Felvirágoztam anyagilag.

1981 őszén Isten feleségemnek és nekem is szólt, hogy adjunk oda egy vadonatúj Cadillac-et. Már eladtam a régebbi Caddilac-ünket, tehát az Úr szólt hozzánk, odaadtam másik autónkat, egy vadonatújat. Nem cselekedtem a feleségemtől függetlenül. Ő azt mondta: „Ugyanezt a vezetést kaptam."
Aztán egy szemináriumon, amit a RHEMA-ban tartottam, Isten azt mondta, hogy adjam oda a repülőgépet, amít Kenneth Copeland adott a szolgálatunknak. (A gép értéke kb. 160-170 ezer dollár.) Jerry Savelle testvérnek adtam. Több héttel ezelőtt egy férfi, akit még nem is ismerek (bár hallottam róla) írt nekünk ezt mondván: „Úgy érezzük, a Szellem vezet minket, hogy küldjük el önöknek ezt az 500 ezer dolláros csekket." Ez fél millió dolláros csekk, dicsőség Istennek.
Meg vagyok győződve, hogyha nem engedelmeskedtem volna Istennek, ez nem történt volna meg, mégsem jutott ez eszembe, mikor engedelmeskedtem Istennek és odaadtam az autót és a repülőt. Valóban nem vártam semmi ellenszolgáltatást.Azt gondolhatod: Szeretném, ha valami ilyesmi történne velem!

Megmondom, hol kell kezdened: a 10,20 és 50 filléresekkel kell kezdened!