2014. július 18., péntek

Reinhard Bonnke - A sikerhez vezető hét lépés 4.

Ez a siker harmadik titka. Szerezz egy látást arról, mit kell tenned Istenért, aztán munkálkodj a megvalósításán. Látás nélkül elvész a nép.

"Amiképen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek" (5. vers).

Az egyik legmélyebben gyökerező hiedelem (ténylegesen "hitetlenség") az, hogy Isten némelyek mellett ott van, némelyekkel pedig nincs. Még mindenféle feltételt is szabunk, amelyekkel megmagyarázzuk Isten különböző hozzáállásának az okait; némelyek szentebbek, vagy többet imádkoznak, vagy valami más előnyük van. Mintha Isten Jelenléte tőlünk függne! Az Ő jelenlétének az ígérete nincs feltételekhez kötve.

Nem a megfelelő jelek alapján ítéljük meg, hogy Isten ott van-e valakivel, vagy nincs. Ránézünk az illetőre és annak alapján ítéljük meg Őt, amit elvégez, vagy nem végez el. Vajon Isten összezsugorodik és kitágul aszerint, hogy kivel van? Isten nincs inkább egy evangélistával, mint egy pásztorral, és nincs jobban egy pásztorral, mint egy egyszerű gyülekezeti taggal. Nincs jobban egy nagy gyülekezet oldalán, mint egy kis közösség mellett, nem volt jobban Mózessel, mint Józsuéval.

Mózes a legrendkívülibb tapasztalatokat élte át Istennel, amiket ember valaha átélt. Józsué akkor nem osztozhatott vele teljesen ezekben a tapasztalatokban. Isten azonban azt mondta Józsuénak:
"Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled." Isten velünk való jelenléte nem változik az elhívásunk, vagy sikereink szerint. Ha Isten csak akkor lenne velünk, amikor sikeresek voltunk, akkor a sikerünk
sosem jönne el.
Sokszor azt mondják az emberek: "Miért használja Isten ezt az embert? Én is meg tudnám csinálni azt, amit ő tesz." Pontosan így igaz! Akkor miért nem kezded el most, miért nem teszed meg azt, amit a másik? Hogyan használhat téged Isten, ha sosem teszed meg azt, amit a másik ember? Ezért nem használ téged Isten.

Egy elégedetlen dolgozó megállt a főnöke íróasztalánál, és azért panaszkodott, mert sokkal kevesebbet keresett, mint a főnöke. Azt mondta: "Én is ülhetnék ott, ahol maga. Én is vagyok olyan jó mérnök, mint maga.” A főnök így felelt: "Ez igaz, ön is ülhetne itt. Miért nem teszi? Én a semmiből indítottam el ezt az üzletet, és ugyanezt ön is megtehette volna.”