2014. július 2., szerda

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 25.

Az igazán bölcs, Isten szövetségében élő ember úgy kormányozza az anyagi életét, hogy kikerülje a kölcsönkérést. Nem kötelezi el magát ilyen módon. Aki kölcsönt vesz fel, a világ pénzügyi rendszerére bízza magát, és sohasem lesz képes egyedül irányítani az ügyeit. Isten pénzügyi rendszere viszont olyan, hogy mindenre gondot visel, amire szükséged van.

Nem bűn kölcsönkérni, de van jobb út is, és miért ne azt követnéd? Van magasabb szintű élet is, nőj fel ahhoz! Tudom, hogy ezzel egy elég kényes, üzletembereket érintő kérdést feszegetünk. Mégis, Isten képes előteremteni mindent, ami az üzletemberek szívében vagy elméjében megfoganhat, és meg is teszi. Van egy biztos módszere, de a használatához fel kell nőnöd szellemileg. Ha olyan hitre akarsz jutni Istenben, hogy gondoskodjon az üzleted működéséhez szükséges több ezer dollárról, akkor azzal kezdd, hogy egy új ingre és nyakkendőre gyakorold a hitedet. Eközben olyan szintre fejlődsz, ahol képes vagy hinni abban is, hogy Ő bármilyen nagy összeget előteremt. Isten bölcsessége viszi majd ezt véghez az életedben, mégpedig az Igével töltött idő gyümölcseként.

Tegyük fel, hogy hozzád lépne Henry Ford, és átnyújtana neked egy írást e szavakkal: "Ez a könyv tartalmaz minden titkot, amit az autó-iparban, a gyártási szakmában és a tőzsdén megtanultam. Mindaz, amit itt leírtam, megpróbáltatott az évek során, és beigazolódott, hogy teljesen biztos a hozam, ha naponta egy órát olvasod és elmélkedsz rajta." Vajon feláldoznál egy óra alvást Henry Ford sikeréért?
De te is elérheted azt, amit ő, sőt, még sokkal többet is, ha olvasod Isten Igéjét, és elmélkedsz rajta. Szánd rá magad! Lépj be Isten jelenlétébe, és tökéld el az elmédben és a szívedben, hogy megteszed! Krisztus Teste minden tagjának kötelessége, hogy higgyen abban, hogy Isten gondoskodik a bőségről.

Ha csak egyikünk is kudarcot vall ebben a felelősségben, Krisztus egész Teste szenved emiatt az egyetlen sejt miatt. (Lehet, hogy nem sokat használod a kisujjad, de ha megsérül, az egész kezed fáj.) Mivel hívők vagyunk, felelősségünk, hogy szerte a világon gondot viseljünk testvéreinkről és nőtestvéreinkről. Ha ez a felelősségtudat hiányzik belőlünk, ők fognak szenvedni emiatt. A hit működésének alapvető célja tehát az emberiség szükségleteinek betöltése. Lehet, hogy nincs szükséged sok pénzre ahhoz, hogy te magad boldog és sikeres légy, de szerte a világon emberek halnak éhen.
Valakinek el kell látni őket, mert nem tudnak gondoskodni magukról. Még éhező prédikátorok is vannak. Az emberek leggyakrabban azt kifogásolják, hogy a prédikátorok pénzt akarnak. Tudod, mi a legjobb módja annak, hogy ezt a kifogást leszereld? Ne perlekedj velük, inkább adj nekik! Áldd meg őket, adj nekik, és imádkozz értük!