2014. július 2., szerda

Kenneth E. Hagin - Az istenfélelem hasznos 2.

ISTEN VÉD MINKET

Először is, az istenfélelem védelmet biztosít. Ha ingóságaid vannak vagy bármi értéked, azt véded. A fiam házánál voltam és láttam, hogy kutyája, King, egy cipőt rág. Azt mondtam: „Hé, megszerezte az egyik cipődet!" „Ó nem baj" - felelte Ken - „ez egy régi cipő, eldobtuk."
Ken nem védte azt a cipőt, mert nem volt értéke.
Mi Istené vagyunk! Érünk valamit! Ő véd minket! Szeretem a vérfolyásos asszonyról szóló beszámolót, aki megérintette Jézust. Jézus azt mondta: „Lányom, a te hited megtartott téged."

Márk beszámolója részletesebb és általában abból prédikálok. Különösen szeretek viszont valamit Lukács beszámolójában. Ahogy Lukács feljegyzi a történetet, azt írja, hogy amikor Jézus megállította a Jairus házához tartó menetet, azt mondta: „valaki megérintett engem..." Amíg az asszony nem ért hozzá Jézushoz, addig senki volt. Amikor azonban megérintette Őt, valakivé vált. Jézus nem azt mondta: „Senki sem ért hozzám." Azt mondta: „valaki megérintett engem."
A 3Mózes szerint ez a szegény vérfolyásos asszony a leprásokkal egy kategóriába esett. Tisztátalannak számított. A leprának el kellett különülnie a többi embertől. Ha valaki megközelítette őt, kiáltania kellett: „Tisztátalan! Tisztátalan! Tisztátalan! Tisztátalan vagyok!" Ő egy senki volt.
Hála azonban Istennek, Jézus azt mondta: „Valaki megérintett engem." Ezt az asszonyt Ő senkiből valakivé alakította. Akarom, hogy tudd: valaki vagy.
Valaki megkérdezte tőlem: „Hogyan érti, amikor azt mondja, X. Y. testvér egy valaki?" „Úgy értem, hogy Isten gyermeke. Úgy értem, hogy Isten fia. Úgy értem, ő Jézus Krisztus örököstársa - egyenjogú örökös. Úgy értem, hogy Isten családjába tartozik. Ez egy valaki!" Jézus azt mondja nekünk, hogy valakik vagyunk. Krisztus teste vagyunk. A Biblia mondja ezt el nekünk.

Pál, amikor az efézusiaknak ír, a férj és feleség esetét használja Krisztus és az egyház kapcsolatának ábrázolására: „Férjek, szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus szerette az egyházat és önmagát adta érte." (Ef 5:25)
Továbbá azt mondja: „Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségüket, mint tulajdon testüket. Aki szereti az ő feleségét, önmagát szereti. Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte, hanem táplálgatja és ápolgatja azt, amiképpen az Úr is az egyházat. Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók." (28-30. vers)
Soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte, ez a férjre és feleségre vonatkozik és gyönyörű dolog. Van itt azonban egy további gondolat is, barátaim, amit át szeretnék adni nektek: mi Krisztus teste vagyunk. Mi vagyunk az Ő teste.
A férfi felesége a férj csontjából való csont és testéből való test. Ahogy pedig Pál rámutat, mi Krisztus csontjából való csont és testéből való test vagyunk.
Pál azt mondta, hogy a férfiaknak dédelgetniük és szeretniük kell feleségüket. Aztán azt mondta: „Felette nagy titok ez, de én Krisztusról és az egyházról szólok." (32. vers) Drágák vagyunk Jézusnak.

Azt akarom megvilágítani neked, hogyha értékes vagyonod van, védeni fogod azt. Nem fogod kint hagyni a kutyáknak, hogy rágcsálják azt. AZ ISTENFÉLELEM PEDIG MINDENRE HASZNOS.
Az istenfélelem védelmet szavatol vagy biztosít, mert a kegyesség mindenre hasznos.
Olvasd el a 90. zsoltárt és mindent tudj meg a védelemről, ami a tiéd.