2014. július 18., péntek

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 30.

A Mennyei bankszámlád

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?! " (Mát.6,19-23) Csak úgy követheted Isten Igéjét, ha céltudatos vagy. El kell fogadnod, hogy Isten Igéje képviseli a legfelsőbb tekintélyt, és szó szerint kifejezi Isten szándékát. Ha azt mondja, hogy meggyógyultál, akkor meggyógyultál! Nem számít, mi erről a tested véleménye. Ha hiszel ebben az igazságban, és ennek megfelelően cselekszel, akkor Istennel való szövetséged,- vagyis Isten Igéje,- teljes érvényű igazsággá lesz az életedben, és az Ige által képviselt szövetség a fizikai testedre is kiterjed.

Ezt az igazságot az anyagiak és a bővölködés területén akkor kezdtem megtanulni, amikor egyetemre mentem. Megrémített a gondolat, hogy újra iskolába fogok járni! Harmincéves voltam, feleséggel és két kisgyermekkel, és fogalmam sem volt, hogyan tartom majd el őket. Többen azt mondták, hogy hibát követtem el, és a családom éhezni fog. Mégis elfogadtam az Úr elhívását, és hittem, hogy be fogja tölteni a szükségleteimet. Sokan gondolták rólam, hogy meghibbantam! A világ rendje szerint az egyetemistáknak nincstelenségben kell tengődniük, de az Ige nem mondja ezt. Abban semmi ilyet nem olvashatunk: Isten betölti a szükségeidet az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen, ahogy kikerülsz az egyetemről. Akkoriban vajmi keveset tudtam arról, hogyan kell hitben járni, de makacsul eltökéltem, hogy megtanulom. És Isten gondoskodott rólunk.

Soha senkitől nem kértem egy fillért sem. Kezdtünk ráérezni, hogy mit is jelent hitben járni. A Máté 6,20-ban Jézus azt tanítja, hogy: "gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják." Az Ige tehát ezt mondja, de mi vallásos fejjel így olvassuk: ˝ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön..., hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti..., és ahol egy ujjal se nyúlhattok hozzá, amíg a mennybe nem kerültök.˝ Hozzátettük a magunk kis fogalmait, de Jézus nem így értette. Ő ezt mondta: "Ha hagyjátok, hogy a menny kincstáratokká váljék, hogy számotokra onnan származzék minden ellátás; akkor történhet bármi itt a földön, olyan bank áll majd mögöttetek, amelyet senki ki nem rabolhat, és senki sem juttathat csődbe." Amit most beteszel, a szükség idején visszakaphatod. Jézus itt nem arról beszél, mi történik majd, ha a mennybe kerülünk. Itt Isten jelenlegi ellátásáról tanít.