2014. július 16., szerda

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 29.

Olvassuk tovább Márk beszámolóját a 10.rész 25. versétől: "Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni. Azok pedig még inkább álmélkodnak vala, mondván maguk között:
Kicsoda üdvözülhet tehát? Jézus pedig rájuk tekintvén, monda: Az embereknél lehetetlen, de nem az Istennél; mert az Istennél minden lehetséges. És Péter kezdé mondani néki: Ímé, mi elhagytunk mindent, és követtünk téged. Jézus pedig felelvén, monda: Bizony, mondom néktek, senki sincs, aki elhagyta házát vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit énérettem és az evangéliumért, aki százannyit ne kapna most, ebben az időben. "

EBBEN AZ IDŐBEN! Az Ő akarata szerint százszorosan megtérült volna az ifjú vagyona! Jézus azt ígérte: "...aki százannyit ne kapna most, ebben az időben, házakat, fitestvéreket, nőtestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket üldözésekkel együtt; a jövendő világon pedig örök életet."
Amikor Isten áldani kezd téged, valaki azonnal üldözni fog, mert veszélyessé válsz a Sátán számára. Olyan ember leszel, aki tudja, hogy sikerének Isten a forrása. Megtanulod, hogy az Ő végtelen ellátása követ, előtted pedig kimeríthetetlen gondviselése jár. Annyit kell csak tenned, hogy te magad is csatornája légy ennek az ellátásnak és gondviselésnek. Ehhez pedig az adás a kulcs, ez nyitja meg az ajtót. Jézus ismerte az adás szellemi törvényét, és nagyon hozzáértően épített rá. Oly meglepő mértékben adakozott a szegényeknek, hogy amikor az utolsó vacsorán Júdás elhagyta a termet, némelyek azt gondolták, bizonyára a szegényekhez ment, hogy adakozzon nekik.

Akarod, hogy százszorosan megtérüljön a pénzed? Adakozz, és hagyd, hadd forgassa meg Isten, mielőtt visszaadja neked. Nincs a világon olyan bank, ahol ilyen kamatot ajánlanának! Dicsőség az Úrnak! Mindez pedig a Biblia által "királyi törvénynek" nevezett elv alapján működik, és arra épül. "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Ugyanolyan készségesen törődj mások szükségeivel is, mint a magadéival. A világi emberek is tudnak erről a törvényről, "aranyszabálynak" nevezik. De a működési elvét már nem értik, sőt a legtöbb keresztény sem. Ahhoz, hogy az anyagi életünket kormányzó törvények a kívánt módon működjenek, hitet kell gyakorolnunk.

Apám fizette ugyan a tizedet úgy, ahogyan Isten megparancsolta, de nem hitte, hogy megtérül, amit ad. Gyűjtött ugyan a mennyben, de itt a földön semmi hasznát sem vette. Sok idő telt el, mire megtanult egyet s mást ezen a területen, és bízni kezdett Istenben. Ma már nyugállományban van, mégis sikeresebb anyagilag, mint amikor rendkívül keményen dolgozott. Ma már a pénzügyeiben is Isten Igéjére alapozza a hitét. Sok tizedfizető úgy vélekedik, hogy semmit sem kérhet vissza Istentől. Ez azt mutatja, hogy igazából nem is tudják, mit mond az Ige a tizedről.

Amikor Mózes 5. könyvében Isten megszabta, hogy népe tizedet fizessen, megparancsolta nekik, hogy így imádkozzanak: "Tekints le szent hajlékodból, és áldd meg népedet a tejjel és mézzel folyó földdel." Isten parancsolta, hogy ezt mondják! Ne feledd tehát, hogy az Igén való elmélkedés, az a legfontosabb alaptörvény, amely által megszilárdíthatod a szívedet Isten szövetségében. Egyszerűen el kell fogadnod azt a tényt, hogy Isten Igéje működik. Elmélkedésnek pedig azt nevezzük, amikor az Igén tartod a gondolataidat. 

 A következő hét lépés segíteni fog abban, hogy megtanulj Isten Igéjén elmélkedni:
1. Alkalmazd az Igét a saját személyedre.
2. Hagyd, hogy a Szent Szellem valósággá tegye a szívedben Isten Igéjét.
3. Gondosan mérlegeld, hogy ez az Ige miképpen illik a te életedre.
4. Elmélkedj azon, hogy ez az Úrtól jövő beszéd meg fogja változtatni a helyzetedet.
5. Lásd be, hogy a Biblia az igazságot mondja ki rólad.
6. Lásd magad olyannak, amilyennek Isten lát.
7. Törekedj arra, hogy Isten Igéjét a maga teljességében ragadd meg. Rá kell bíznod magadat arra a tényre, hogy Isten Igéje igaz és működik!