2013. január 29., kedd

Peter Horrobin - A lehetséges démoni jelenlét néhány megfigyelhető tünete 1.


1.         Szenvedélyek

A démoni tevékenység egyik fémjelzése az irányíthatatlanná vált viselkedés. Ez különösen igaz azok esetében, akik függőséget okozó anyagokat szednek.
Ha valaki képtelen akaratának döntéseivel szabályozni a viselkedését, akkor egyértelmű, hogy már nem ő tartja a kezében az irányítást. A függőséget okozó kémiai anyagokból (mint például a nikotin és a kábítószerek) a szervezet mind többet követel azoknak a kémiai ciklusoknak a fenntartásához, amelyeket az váltott ki, hogy az ember először bevette ezeket az anyagokat. Ha ilyen módon bánunk a testünkkel, az lázadást jelent a Szent Szellem ellen, mert testünk az ő temploma (1Korinthus 6:19). A lázadás megnyitja az ajtót a démonok előtt, amelyek aztán a szenvedélyek kötelékében tartják az embert.
A szenvedélyektől való szabadulás érdekében meg kell térni a testtel való helytelen bánásmódból, akarnunk kell a gyógyulást és a démonoktól való szabadulást, amelyek a szenvedélyeken keresztül bejutottak az ember életébe, és attól kezdve fegyelmezetten kell élnünk.

Hasonló szempontok vonatkoznak minden olyan anyagra, amelyek önmagukban nem függőséget okozó kémiai anyagok, ha mértékkel élünk velük. Ebbe a kategóriába tartozik az alkohol, a csokoládé, a cukor, az édességek, stb..
Sok szenvedélybeteg ember esetében az alapvető ok nem egy felszínes szenvedély, hanem valami sokkal mélyebb dolog. Szenvedélybetegségük lehet a kárpótlás egyik formája azokért a mélyebb problémákért, amelyekre szintén oda kell figyelni. Például ha ez a mélyebb ok az, hogy gyógyulásra van szükség abból az elutasítottságból, amit valaki kisfiú korában apjától kapott, akkor nem elég csak a szenvedélyekből történő szabadulás érdekében szolgálni. Ha nem foglalkozunk a neveltetési problémákkal, akkor az érintett személy továbbra is kiszolgáltatott marad vagy más szenvedélyek, vagy olyan viselkedések számára, amelyeknek gyökere egy segélykiáltás.
A teljes gyógyulás elérése érdekében gondosan fel kell mérni, hogy a szenvedélybeteg ember életének mélyén milyen problémák rejlenek. Azt is el kell azonban mondanunk, hogy ha a gyógyulási folyamat során figyelmen kívül hagyjuk a démoni dimenziót, akkor a szenvedély­beteg embernek általában nem sikerül megszabadulnia kötelékeiből.

2.         Az egyensúlyát vesztett étvágy


Az egészséges étrend és az étvágy az egészséges élet fontos alapja. Ha nem törődünk a testünkkel, amelyet Istentől kaptunk, akkor ezzel fellázadunk a Szent Szellem ellen. Az étkezési rendellenességek két leggyakoribb formája az anorexia és a bulimia. Az anorexiás ember csak a minimálisan szükséges mennyiségű ételt eszi meg, és fokozatosan csonttá-bőrré soványodik. Az, aki bulimiától szenved, mások előtt normálisan táplálkozik, de aztán, amikor egyedül marad, előidézi, hogy hányással megszabaduljon az elfogyasztott ételtől, mielőtt megemésztené. A bulimiás emberek titokban gyakran hatalmas lakmározást csapnak, mielőtt mindent kihánynának.
Mindkét említett táplálkozási rendellenesség a lázadás egy formája, végeredményben a test ellen. Általában érzelmi gyökerei vannak, de a gyógyulás érdekében le kell számolni azokkal a démonokkal is, amelyek megvetették a lábukat az ember életében. Az a lázadás, amely miatt a démonok bejutottak, általában valaki másra irányul, általában az anya vagy az apa ellen, és a beteg gyakran így próbálja megbüntetni a szüleit valami valós vagy képzelt sérelemért. Ez a probléma nem azonos az ínséggel vagy a mohósággal, amelyek túl kevés vagy túl sok étkezéshez vezető démoni erődítmények lehetnek.

Az emberek azért is lehetnek túlsúlyosak, mert az evéssel akarnak vigasztalást szerezni maguknak. Nem kapzsiságból esznek túl sokat, hanem olyan érzelmi állapotban vannak, hogy az evéssel próbálják meg befedni a szívükben érzett fájdalmat.
Az étkezést befolyásoló másik démoni erősség gyökerei a nők szexuális bántalmazásába nyúlhatnak le, különösen akkor, ha valakit serdülőkorában bántalmaztak, amikor női nemi jellege éppen kialakulófélben volt. Ilyenkor megtörténhet, hogy a vonzó testet összekapcsolja a bántalmazásokkal. Mivel gyűlöli a bántalmazást, úgy dönt, hogy vagy túl sokat eszik, hogy kövér, csúnya és ellenszenves legyen a potenciális bántalmazók szemében, vagy alig eszik valamit, hogy anorexiássá váljon, elmaradjon a menstruációja és ne fejlődjenek ki nemi jellegzetességei. Az ilyen döntés nem mindig tudatos, gyakran a tudatalatti szinten születik meg.
Azok az étkezési rendellenességek, amikor bizonyos anyagok allergiás reakciókat váltanak ki, más természetűek. Előfordul, hogy valaki nem képes felszívni bizonyos, egyébként teljesen normális anyagokat kellemetlen, sőt néha életveszélyes tünetek produkálása nélkül. Az orvosi kezelés az érintett kémiai reakciókra összpontosít, de nagyon fontos feltennünk a kérdést, hogy mi idézte elő ezt az állapotot.

Sok allergiás tünet már születéskor megvan, ezért feltételezhető, hogy ez a betegség valamelyik szülőtől öröklődött. Ilyenkor azt a kérdést kell feltennünk, hogy volt-e valami olyan bűn a generációs vonalban, amely jogokat adott a démonoknak, és amely miatt a betegség szellemei előidézhették azt az allergiát. Azt tapasztaltuk például, hogy ha a személy ősei közül valaki belekeveredett a boszorkányságba, különös tekintettel a különféle varázsitalok és okkult gyógyszerek használatára, akkor jelen lehet ott egy démoni átok, amely allergiában megnyilvánuló állapotot vált ki.