2013. január 21., hétfő

Kenneth E. Hagin - Immánuel


Akkor  monda  a  próféta:  Halld  meg  hát,  Dávid háza! Hát nem elég embereket bosszantanotok, hogy még az én Istenemet is bosszantjátok? Ezért ád  jelt  néktek  az  Úr  maga:  Ímé,  a  szûz  fogan méhében, és szül fiat, s nevezi Õt Immánuelnek.
— ÉSAIÁS 7,13–14.

Isten elkezdett szólni a prófétáin keresztül, megígérte, hogy el fog jönni a Megváltó, aki meg fogja törni a sátán uralmát  és  visszaállítja  az  embert  elvesztett  uralmába.
Ésaiás próféta például végigtekintett az idõkön, és rámutatott Dávid egy leányára, aki meg fogja szülni a megígért Megváltót 750 év múlva.
„Az Úr maga ád jelt néktek”, prófétálta Ésaiás. „Õ fog nektek  csodát  mutatni,  rendkívüli,  nem  mindennapos dolgot.” Mi lesz az?
Egy szûz fogan, és fiút szül. Egy szûz fog szülni egy fiút természetfeletti módon. Az Õ neve Immánuelnek neveztetik  —  ami  azt  jelenti:  „Velünk  az  Isten”,  vagy  „megtestesülés”.   Az   istenségnek   és   az   emberiségnek   az egyesülésére utal itt az Úr.


Megvallás: Maga az Úr adott egy jelet, egy csodát. Egy szûz  valóban  fogant,  és  szült  egy  fiút.  Az Õ  neve Immánuel — Velünk az Isten. Õ azért jött, hogy megváltson  minket.  Köszönöm  Neked,  Atyám, a  Te  hatalmas megváltási tervedet, amelyet Te terveztél meg és elküldted Immánuelt, hogy végrehajtsa azt.