2013. január 7., hétfő

Derek Prince - Róma levél 9. fejezet 2.


Elmondok 3 ellenvetést azzal kapcsolatban, hogy vannak akik szerint Isten elvetette az Ő népét, Izraelt.

  1. Ez megfosztja az Írást a megbízhatóságától. Mert a Biblia nagyon sok, egyértelmű kijelentést tartalmaz, amelyben Isten elmondja, hogy mit fog tenni, ami ezek szerint soha nem fog beteljesedni, ha Isten véglegesen és mindörökre elvetette Izraelt. A Biblia többé már nem számít megbízható könyvnek. Nézzünk meg néhány Igét, ahol Isten kijelentette Izraellel kapcsolatos terveit és kérlek mérlegeljétek, hogy mindezek beteljesülhetnek-e, ha Isten véglegesen elvetette Izraelt.

 (Ézs 11:11) És lesz ama napon: az Úr másodszor nyujtja ki kezét, hogy népe maradékát megvegye, a mely megmaradt Assiriától, Égyiptomtól, Pathrosztól, Szerecsenországtól, Elámtól, Sinártól, Hamáthtól és a tenger szigeteitől.
(Ézs 11:12) És zászlót emel a pogányok előtt, és összegyűjti Izráel elszéledt fiait, és Júdának szétszórt leányait egybegyűjti a földnek négy szárnyairól.

Ezek a szavak Izrael babiloni fogsága előtt íródtak, de már akkor, mielőtt megtörtént volna. Ésaiás megjövendölte, hogy lesz egy második összegyűjtés, ami nem a babiloni összegyűjtés. Ez a prófécia a XX. században kezdett beteljesedni, amikor Isten újra összegyűjtötte a zsidókat, ami azt jelenti, hogy Isten továbbra is foglalkozik Izraellel, mint nemzettel.

(Jer 30:3) Mert ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és visszahozom az én népemet, az Izráelt és Júdát, azt mondja az Úr, és visszahozom őket arra a földre, a melyet az ő atyáiknak adtam, és bírni fogják azt.

Csak egyetlen olyan föld van, mely megfelel ennek a követelménynek. A babiloni fogság után soha nem birtokolták az atyáik földjét a zsidók. Minden, ami itt meg van írva napjainkban teljesült be, illetve most zajlik a beteljesülése.

(Jer 31:10) Halljátok meg az Úrnak szavát, ti pogányok, és hirdessétek a messzevaló szigeteknek, és ezt mondjátok: A ki elszórta az Izráelt, az gyűjti őt össze, és megőrzi, mint a pásztor a maga nyáját.

Ez is napjainkban van beteljesülőben.

(Jer 31:35) Ezt mondja az Úr, a ki adta a napot, hogy világítson nappal, a ki törvényt szabott a holdnak és a csillagoknak, hogy világítsanak éjjel, a ki felháborítja a tengert és annak habjai zúgnak, Seregek Ura az ő neve:
(Jer 31:36) Ha eltünnek e törvények előlem, azt mondja az Úr, az Izráelnek magva is megszakad, hogy soha én előttem nép ne legyen.
(Jer 31:37) Ezt mondja az Úr: Ha megmérhetik az egeket ott fenn, és itt alant kifürkészhetik a föld fundamentomait: én is megútálom Izráelnek minden magvát, mindazokért, a miket cselekedtek, azt mondja az Úr!

Mindaddig, amíg kimegyünk a szabadba, felnézünk az égre és látjuk a Napot, a Holdat és a csillagokat az Isten által rendelt helyükön, mindaddig, míg megállhatunk a tenger partján, addig tudhatjuk, hogy Izrael továbbra is nemzetnek számít Isten előtt.