2011. április 29., péntek

Tízezren ünnepelték Húsvétkor a Feltámadást




Több mint tízezer fő vett részt világszerte abban a magyar kezdeményezésű akcióban, mellyel a szervezők húsvét vasárnapján a Feltámadásra hívták fel a figyelmet. A világ 22 országában egyedülálló módon, „egyszerre” ünnepelték a résztvevők Jézus Krisztust.

Sikeresen lezajlott az uptofaith.com globális keresztény közösségi oldal világméretű akciója, melynek célja az volt, hogy húsvét ünnepén az újjászületett keresztények ráirányítsák a figyelmet arra a személyre, aki hitük szerint feltámadt a halálból. „22 országból 63 csoport táncolta el ugyanazt a táncot, s a következő napokban elküldik a felvételeket a budapesti szervezőknek” – számolt be a hírről az ötletgazda Pajor Tamás, hozzátéve: Hong Kong-tól, Kaliforniáig és Európától Dél-Afrikáig számos országból a rendezvény sikeres lebonyolításáról értesítették őket.

A magyar tánc a budapesti Hősök terén került megrendezésre; a körülbelül 2600 főnyi részvevő és a nézők teljesen megtöltötték a Műcsarnoktól a Szépművészeti Múzeumig terjedő óriási teret. „A Hit Gyülekezete ezzel az akcióval köszönti Magyarországot húsvét alkalmából, valamint fel szeretnénk emelni hangunkat a faji megkülönböztetés, a gyűlölet, a rasszizmus minden formája ellen” – mondta az emelvényről Pajor Tamás.

A keresztény közösségi oldallá váló uptfaith.com oldalra az elmúlt napokban több mint 1000 fényképet töltöttek fel a világ minden tájáról; a felvételek helyi szinten történő megvágása folyamatban van. A szervezők a beérkezett videókból egy szuperklipet készítenek, melynek helyszínei a lehető legtöbb ország között váltakoznak. Pajor Tamás reményei szerint a videómegosztó oldalakra felkerülő egyedülálló klip újabb személyeket ösztönöz majd Jézus Krisztus követésére.

Forrás: hit.hu