2011. április 21., csütörtök

Kenneth Hagin: A forrás

Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. LUKÁCS 10,19.

A hatalom átruházott erő. Értéke attól függ, hogy mekkora erő áll a hatalmat használó személy mögött.

Jézus azt mondta: “Adok néktek hatalmat.” Ki adta nekünk a hatalmat? Jézus. Ki Jézus? Jézus Isten, aki megjelent testben! Ez azt jelenti, hogy Isten mondta. Ily módon, Isten mondta, hogy: ”Adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején.” (A kígyók és skorpiók jelképezik a démonokat, a gonosz szellemeket és az ellenség erejét.)

Maga Isten az erő, a forrás, Aki e hatalom mögött áll. Az a hívő, aki teljes tudatában van isteni hatalmának, félelem és bizonytalanság nélkül szembenézhet az ellenséggel.

A hívő hatalma mögött álló erő sokkal nagyobb, mint az az erő, ami az ellenségeinket támogatja. Ezek kénytelenek behódolni ennek a hatalomnak! Nem csoda, hogy János azt mondja: “Nagyobb Ő, aki bennetek van, mint az, aki e világban van.” (1Ján. 4,4)

Megvallás: Én hívő vagyok. Jézus adott nekem hatalmat. Isten adott nekem hatalmat. Maga Isten az erő, Aki e hatalom mögött áll. Isten pedig hatalmat adott nekem az ellenség minden ereje felett.