2011. április 24., vasárnap

Kenneth Hagin: Együtt feltámasztott

És mi az Ő hatalmának felséges nagysága… Amelyet megmutatott a Krisztusban, MIKOR FELTÁMASZTOTTA ŐT a halálból, ÉS ÜLTETTE ŐT a maga jobbjára a mennyekben… ÉS TITEKET is megelevenített, akik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt.

EFÉZUS 1,19. 20. 2,1.


Nyisd ki a Bibliádat az Efézus 1. és 2. fordulójánál. Ha King James-Bibliád van, akkor így olvasod a második fejezet elejét: És titeket is megelevenített, akik holtak voltatok a ti vétkeitek és bűneitek miatt.

Amikor egy szó dőlt betűvel van a King James-Bibliában, azt jelenti, hogy nincs benne az eredeti kéziratokban, később került a szövegbe. Így az eredeti szöveg: “És titeket is, akik holtak voltatok a ti vétkeitek és bűneitek miatt.”

Azt szeretném, hogy értsd meg: az Efézus 2,1-et az az ige irányítja, amely az Efézus 1,20-ban van! (Pál nem fejezetekben és versekben írta meg a levelét, később osztották fel a könnyebb áttekinthetőség céljából.) A mai szövegünk meg fogja világosítani neked a lényeget. Jól figyeld meg a nagybetűs szavakat: “…MIKOR [ISTEN] FELTÁMASZTOTTA ŐT [a Krisztust] a halálból… TITEKET IS [feltámasztott] … akik holtak voltatok a ti vétkeitek és bűneitek miatt.” Ugyanaz az Ige, amelyik kijelenti Krisztus életre keltését, kijelenti Krisztus népének életre keltését is. Így Isten hatalmas cselekedete, amely feltámasztotta Krisztust a halálból, ugyanakkor feltámasztotta az Ő Testét is!

Megvallás: Ugyanaz a hatalmas erő, amely feltámasztotta Jézust a halálból, engem is feltámasztott!