2011. április 9., szombat

Kenneth Hagin: Második lépés: tedd meg!

Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy van hite, cselekedetei pedig nincsenek?… De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteid nélkül; én is meg fogom neked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet… Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő (Ábrahám) cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit. JAKAB 2,14. 18. 22.

2. lépés: tedd meg! A vérfolyásos asszonynak semmi haszna nem lett volna abból, ha pusztán kimondta volna: “Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok”, de nem cselekedett volna a szerint, amit kimondott! Jézus azt mondta abban a látomásban: “A cselekedeteid vagy legyőznek, vagy pedig sikerre visznek. A cselekedeteid szerint vagy kapni fogsz, vagy akadályoznak abban, hogy kapj.” Ez nagyon fontos, olvasd el újra!

Jakab apostol levele a hívőknek szól. Jakab azt mondta: “Mi a haszna, atyámfiai.” Legtöbben azt hiszik, hogy Jakab itt az üdvösségről szól, ő azonban olyanoknak ír, akik már üdvözültek, rámutatva arra, hogy a hit a megfelelő cselekedetek nélkül nem működik. Nagy hibát követünk el, ha megvalljuk hitünket Isten Igéjében, de helytelen cselekedeteink ugyanakkor ellentmondanak megvallásunknak. Ahhoz, hogy Istentől kapni tudjunk, cselekedeteinknek összhangban kell lenniük azzal, amit mondunk és hiszünk. Ez az asszony azt mondta: “Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok”, és ezt követően e szerint is cselekedett — és meg is kapta!

Megvallás: Az én cselekedeteim összhangban vannak Isten Igéjével. A cselekedeteim győzelemre visznek engem. Cselekedeteim szerint kapok Istentől!