2011. április 10., vasárnap

Kenneth Hagin: Harmadik lépés: fogadd el!

És vérének forrása azonnal kiszárada, és megérzé testében, hogy kigyógyult bajából. Jézus pedig azonnal észrevevén magán, hogy isteni erő áradott ki belőle, megfordult a sokaságban, és monda: Kicsoda illeté az én ruháimat? MÁRK 5,29. 30.

Jézus tudta, hogy erő áradt ki belőle. Abban az időben Jézus mint az Istenség egyedüli képviselője, munkálkodott a földön. Ő fel volt kenve a Szent Szellemmel (Csel. 10,38). Azokban a napokban, ha oda akartál menni, ahol az erő volt, oda kellett menned, ahol Jézus volt. Ma, az Istenségből a Szent Szellem az a személy, Aki a földön munkálkodik. Ő jelen van mindenütt — és ahol a Szent Szellem van, ott erő van.

Az atombombák rádióaktivitást bocsátanak ki a légkörbe — ez egy olyan erő, amely nem látható és nem érezhető. De ez az erő veszélyes, sőt halálos.
A földön munkálkodik azonban egy olyan erő ebben a pillanatban is, amely nem veszélyes és nem is halálos; egy olyan erő, amely meggyógyítja és megszabadítja az embereket — a Szent Szellem ereje!
Jézus azt mondta nekem, amikor megadta ezt a négy lépést: “Az erő mindig jelen van mindenhol. A hit az, ami aktivizálja, munkára fogja, illetve használja ezt az erőt.”

Ennek az asszonynak a hite idézte elő, hogy Jézusból erő áradt ki őbelé. Hitünkkel tudunk rácsatlakozni Isten erejére, amely mindenhol jelen van, és mi hit által képesek vagyunk ezt az erőt működésbe hozni saját érdekünkben.

Megvallás: Én felismerem, hogy Isten ereje mindenhol jelen van. Én tudom, hogyan tudok rácsatlakozni erre az erőre, és hogyan tudom munkára fogni az érdekemben. Hittel csatlakozom rá.