2011. április 19., kedd

Kenneth Hagin: Legyetek erősek

Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmas erejében. Öltözzétek fel az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. EFÉZUS 6,10. 11.

Mit gondolnál arról a rendőrről, aki odalép egy autó elé, és megpróbálja feltartóztatni. Azt gondolnád, hogy erre nem képes, hiszen az ő ereje nem mérhető össze az autó erejével.

Van, aki elolvassa az Efézus 6,10-et és azt hiszi, hogy az Úr arra szólítja fel: legyen erős önmagában. Ezért aztán megpróbál erős lenni. Az ilyen emberek azt szokták mondani: “Ó, imádkozz értem, hogy legyen erőm hitben kitartani a végsőkig!” Isten azonban egy szót sem szólt arról, hogy önmagunkban legyünk erősek vagy saját erőfeszítést tegyünk. A közlekedési rendőr egyszerűen odalép az autó elé és felemeli a kezét, mert tudja, hogy megállnak neki. Nem kell erőfeszítéseket tennie; abban a hatalomban erős, ami adatott neki.

Az Úr pontosan ezt mondja nekünk: “Legyetek erősek az Úrban. Legyetek erősek az Ő magasságos hatalmában. Amikor jön az ördög, egyszerűen csak lépjetek elé. Emeljétek fel a kezeteket Jézus Nevében, és mondjátok: Eddig, és ne tovább! Most azonnal megállsz!”

Megvallás: Én erős vagyok az Úrban, és az Ő hatalmas erejében. Én hatalommal vagyok felruházva az Úr Jézus Krisztustól. Amikor felemelem a kezemet Jézus Nevében, és azt mondom: “Eddig, és ne tovább”, az ördög leáll ravasz munkáival!