2011. április 23., szombat

Kenneth Hagin: Miértünk

Sokat cselekedtél Te, Uram Istenem, a Te csodáiddal miérettünk

ZSOLTÁROK 40,5.


Megfigyelted ezt a fogalmazását az Efézus 1,19-nek: “… az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk [értünk], akik hiszünk…”?

Isten dicsőségének mindezen bemutatása, az Ő mindenható erejének kinyilvánítása során az ember felé mutatott — “miértünk” történt meg.

A Krisztus keresztje — amelyben megnyilvánul az Istennek való engedelmesség, a bűnért való engesztelés és az isteni hatalomnak az ellenség felett való diadalmas győzelme — megmutatja nekünk az ember képviselőjét. Krisztus volt a mi képviselőnk, a mi helyettesítőnk — Aki az emberiségért diadalmaskodott és azoknak készítette el a trónt és a mennyei szolgálatot, akik Őáltala fognak diadalmaskodni. Ezért a mi hatalmunk forrása a feltámadásban található és abban, hogy Isten ültette Krisztust a trónra. Az Efézusi levélből megtudhatjuk, hogy Isten azt akarja, hogy az egyház kijelentett tudást kapjon arról, hogy mit jelent mindez a mi számunkra.

Megvallás: Én hívő vagyok. Én megkapom a bölcsességnek és kijelentésnek szellemét az Ő megismerésében. Értelmem szemei megvilágosodnak és megtudom, hogy mi Isten hatalma erejének felséges nagysága irántunk, akik hiszünk!