2013. december 15., vasárnap

Reinhard Bonnke - A szükség 8.

A MÁRVÁNYSZOBROK MÚZEUMA

Semmi egyebet, csakis egy égő üzenetet kell továbbadnunk a világnak. Nem kell tűzijátékot rendeznünk. A tüzéreknek nem kell forrófejűeknek lenniük. Ezzel szemben az egyház minden részének, a legmagasabb templomtornyot is beleértve, Isten meleg fényét kell tükröznie. Az Ő templomában minden dicsőséget hirdet. Azt olvassuk, hogy Isten az Ő szolgáit "tűz lángjává" teszi (Zsid. 1:7.). Az Ő népének fáklyákból kell állnia. Nem csak az evangélistáknak, hanem a bizonyságtevőknek, szolgálóknak, gyülekezeti tisztviselőknek, vezetőknek, munkásoknak, tanítóknak, és segítőknek is mindnek a Szent Szellemtől kell lángolniuk, ahogy a fáklyák égnek a hideg utcákon. Az üzleti megbeszélésen épp úgy jelen kell lennie a Szent Szellem tüzének, mint az ébredési összejövetelen - talán még inkább.

A hal hőmérséklete azonos a vízével, amiben úszik. Túl sok keresztyén olyan, mint a hal. Szellemük nem melegebb, mint a körülöttük lévő hideg, hitetlen világ. Az ember melegvérű teremtmény. Az Úr ilyennek alkotott minket. Az is az akarata, hogy így vigyük tovább a jó hírt - melegséggel!

Az Úr nem azért küld ki minket, mert hűvös fejünk, és méltóságunk van. Nem is a higgadtságunk miatt választ minket. Isten az oltárról való izzó szénnel küld el minket, mint a Feltámadás tanúit, hogy bizonyságot tegyünk a Pünkösd Istenével való találkozásunkról. Hallottam már olyan prédikációkat, amelyek hasonlítottak a halottak bebalzsamozásáról szóló előadáshoz. Eszébe jut valakinek az ilyen beszédről az élő Jézus? Sem Jézus, sem Péter, sem Pál szolgálata hatására nem ültek úgy a gyülekezetek, mint márványszobrok egy múzeumban.

A logika isteni fényt kaphat, és továbbra is logikus lehet, mint például Ézsaiás vagy Pál logikája. A logika nem feltétlenül a hideg tartozéka. A tűz magában foglalja a buzgalmat, de a tudatlanságot nem. Tanulj minden lehető módon, csak akkor ne, ha a tüzet kioltja a tudás.

Emlékezz erre: előbb a sugárzás, aztán az okosság."Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes elmédből, teljes telkedből és minden erődből" (Mt 22:37) Az Úr azt akarja, hogy meleg szívünk, örömünk legyen és szeretet töltsön be minket.

Az emberi méltóság új jelentést kap, amikor a hívők elmerülnek Isten dicséretében. Láttál már 50 000 embert, amint sírva, integetve, ugrálva az örömtől ujjong Isten előtt? Mi másra is számíthatnánk, amikor egy anya áll a dobogón és bizonyságot tesz, hogy gyermeke épp akkor gyógyult meg vele született vakságából, süketségéből, vagyéppen kicsavarodott végtagjai álltak helyre? Én sokszor hallottam bizonyságtételeket ilyen csodákról. Dicsőséges jelenet az ilyen, az emberi tapasztalatok egyik csúcsa.

Nem értem, ha teljesen hűvösek maradunk, amikor a béna jár, és a vak lát. Az ilyen visszafogottság nem okos, hanem buta dolog. A tánc jobban illik az ilyen percekhez, öröm kell az Úr jelenlétében. Jézus azt mondta, hogy ilyen alkalmakkor még a kövek is kiáltanak.