2013. december 5., csütörtök

Reinhard Bonnke - A szükség 4.

ÉLESTÖLTÉNY ÉS HARCBASZÁLLÁS

Amikor egy puskában vaktöltény van, lövéskor ugyanakkora a durranás és a visszarúgás, mint éles tölténynél. Az éles és a vaktöltény közti különbség nem a zajon, hanem a hatáson mérhető le. A vaktöltény nem hagy nyomot a céltáblán, mert el sem éri. A valódi golyó elérheti a célját. Minket nem érdekel a puszta durranás és visszarúgás, az izgalom és a látványos evangéliumi kirakat akkor sem, ha az százezreket vonzhat. Azt akarjuk látni, hogy a céltábla közepét eltalálja valami valódi. Jöhetnek a tömegek, de nekünk a Szent Szellem tűzerejének igazi sortüzét kell szabadjára engednünk, ha valamit el akarunk végezni. Tömegek születnek újjá, életek változnak meg teljesen, templomok telnek meg, a Poklot kifosztjuk, és benépesítjük a Mennyet. Halleluja! Isten a tüzét nem csak azért küldi, hogy élvezzünk néhány érzelmi tapasztalatot. Dicsőség Istennek, amiért az Ő tüzének ez a csodálatos mellékhatása is megvan. A Szent Szellem ereje eleven összejöveteleket teremt. Isten tervének azonban nem felel meg, ha csak vidáman tapsolunk. A Szent Szellem örökkévaló célokért
munkálkodik.

Erre gondolok, amikor egy régi gőzmozdonyt látok tovapöfögni. Ezek az acélparipák olyanok, mintha élőlények lennének, amelyek tüzes gőzt lélegeznek be. A fűtő dolga az, hogy táplálja a tüzet, és megfelelő nyomást biztosítson. Amikor a gőznyomás megfelelő, a mozdonyvezető két dolog közül választhat. Vagy meghúzza a síp fogantyúját, vagy elfordít egy kart, és az erőt ezzel a dugattyúkba irányítja. Ha a sípot indítja be, elmegy a gőz. Ha viszont a dugattyúkba irányítja az erőt, akkor a gőz sokkal kevesebb lármával forgathatja a kerekeket, anélkül, hogy felhívná magára a figyelmet. A vonat elindul, és rakományát végigszállítja az országon. Köszönet Istennek a mozdony sípjáért, mert a síp fontos. Ha azonban a gőz csak a sípot tudná megszólaltatni, nem lenne érdemes a vizet felforralni, és szítani alatta a tüzet.

A Szent Szellem tüze erőt hoz magával. Nem számít a zaj. Használjuk fel ezt az erőt a gép beindítására! Az égzengésnek csak akkor van létjogosultsága, ha előtte a villám már lecsapott. A Pünkösd valódi célja az, hogy minden gyülekezetben beindítsa a kerekeket Isten ügyében, és így az egész földre eljusson az evangélium.

"Menjetek el széles e világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek." Az egyház nem "ülő" egyház, hanem "járó” egyház. Nézzünk előre, amerre az Úr halad, végig a földrészeken! Némelyek befelé néznek, örökké saját lelküket vizsgálják, megbénítja őket az önvizsgálat. Jézus megment téged, ne aggódj! Most kezdj el segíteni Jézusnak mások megmentésében! Ha már eljött a Szent Szellem, légy talpon, és menj! Ő végzi a munkát, nem te, vagy én. "Jaj nekem, ha az evangéliumot nem hirdetem!” Jaj azoknak is, akiknek nem hirdetjük!