2013. december 15., vasárnap

Derek Prince - Hogyan semmisíti meg Krisztus a sátán munkáját? 2.

Olvassuk el újra:

Mivelhogy az Ő isteni ereje által mindennel megajándékozott minket, ami az életre és a kegyességre való.

Ez a szellemi és fizikai életre, erre a világra és a másik világnak az életére szól. Minden megadatott már nekünk a Krisztusban.

Tudjátok, sokan úgy imádkoznak, amire Isten nem tud válaszolni, mert olyat kérnek, amit Isten már megadott nekik. Isten nem tud ilyen imára válaszolni, mert ez a hívőkben félreértést hozna létre. Nagyon sokszor hallom, hogy a keresztények könyörögnek valamiért, hogy Isten adjon valamit és Isten azt mondja: "Hiszen ezt már megadtam Krisztusban." Ő már megadta mindazt, ami az életre és a kegyességre való. Hogyan adta meg nekünk? A megismerés által, a saját dicsőségével. Hogyan érhető el számunkra mindez a dolog? A 4. versnek az eleje:

Amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket.

Tehát az ellátás Isten ígéreteiben van. Minden dolog, amelyre szükségünk van, már benne van Isten ígéreteiben. Ha tanulmányozzuk Isten Igéjét és megragadjuk az ígéreteket, akkor mindent, amire valaha is szükségünk van, megtalálunk. Gyakran szoktam ezt összehasonlítani ezzel a példával: az Ószövetségben Józsué vezetése alatt Isten bevitte népét az ígéret földjére. Az Újszövetségben Jézus vezetése alatt - héberben ugyanaz a név, mint a Józsué - Isten behozza az Ő népét az ígéretek földjére. Az Ószövetség az ígéret
földje, az Újszövetség az ígéretek földje.

Isten azt mondta, hogy ez egy jó föld, vagyis minden, amire szükségetek van, ott van; tejjel és mézzel folyó föld, amelyet a mennyből eső öntöz és semmit sem kell tenni, mert minden ott van. Nem kellett megásni a kutakat, szőlőket, olajfákat sem kellett ültetni, mert ott van már minden. Az egyetlen, amit tenni kell, hogy bemész és elfoglalod. Ugyanígy van Krisztusban. Már semmit nem kell tennem, minden ott van az ígéretekben: "Menj és foglald el!" Azután figyeljétek meg azokat az eredményeket, amelyek követik az ígéreteket.
Teljesen egybehangzik a mostani tanulmányunkkal. A 4.vers második része:
...hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek.

Tehát az ígéretek által. Az "isteni" azt jelenti: Istené, tehát része leszel Isten természetének. Milyen eredménnyel? Kikerülve a romlottságot, amely a kívánságokban van a világban. Figyeljétek meg a kulcsszót: "romlottság". Isten az új teremtésben megsemmisítette Adám bukásának eredményét, mely behozta a romlottságot, szellemi és fizikai vonatkozásban. Mit tesz Krisztus megváltó munkája? Megszabadít a romlottságból és részesévé tesz Isten természetének.
Ez Isten ellátásán keresztül történik, Jézus Krisztus megismerése által, oly módon, hogy Isten Igéjében az ígéreteket megragadjuk. Egy másik fordítási mód: "Krisztus, aki isteni emberré lett, hogy a hívő ember istenné válhasson".

"Az utolsó Ádám" című fejezetben tanulmányoztuk ezt a váltságot. Jézus magára vette azt a rosszat, ami az ádámi nemé volt, hogy a hívő megkaphassa viszonzásképpen a jót, ami az Övé volt. Ennek a váltságnak van egy további szempontja. Jézus, aki Isten, emberré lett. Ezzel nem szűnt meg Istennek lenni, de emberré lett, hogy a hívő, aki ember, istenivé lehessen. A hívő ezáltal szintén nem szűnik meg embernek lenni. Tehát részeseivé válunk az isteni természetnek. Hogyan? Isten Igéjének ígéretei által, mert Isten Igéje a romolhatatlan mag.

1 Péter 1,23: Mint akik újonnan születtek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek Igéje által, amely él és megmarad örökké.

Ahogyan élünk Isten Igéjének romolhatatlan magjából, ez létrehoz az életünkben egy romolhatatlan természetet, amely által kikerüljük a romlottságot, amely e világ kívánságaiban van. Ez a leglogikusabb bemutatása ennek a ténynek. Néhányan tudjátok, hogy én logikával foglalkozó tudós voltam, (logician) és ezt néhány ember félrehallotta és azt hitte, hogy mágus (magician) voltam, mivel az angolban ennek a két szónak a kiejtése nagyon hasonló, csak az első betűben különböznek, és ez könnyen félreérthető. Én "logikus" voltam, nem mágus, és soha nem fedeztem fel egy logikai tévedést sem az Igében. Minél többet tanulmányozom, annál jobban megmutatkozik a logikussága.

A megismerés nemcsak egyszeri dolog, hanem folyamatos. A teljes megismerés a színről színre látás. Minél inkább ismeri az ember Istent, annál jobban kirajzolódik benne Krisztus.