2013. december 23., hétfő

Derek Prince - Hogyan semmisíti meg Krisztus a sátán munkáját? 5.

Egy szolgáló testvér mondott nekem valamit, ami nagyon megragadott: "Figyeljétek meg, hogy Isten őrzi a trónhoz való odajutást. A trónhoz nem széles kapu vezet, hanem a keresztrefeszítés, az eltemetkezés és a feltámadás. Akik nem akarnak keresztre feszíttetni Jézussal, és eltemetkezni Krisztussal, azoknak nincs joguk a trónhoz jutni". Az óembernek, az ádámi ótermészetnek nincs helye a trónnál. A világ káoszba kerülne, ha az ó Ádám odakerülne a trónhoz. Például az amerikai hívők felrobbantanák az oroszokat és a kínaiakat. A kínaiak, ha odajutnának, eltörölnék az amerikaiakat. A világmindenség szétszóródna öt perc alatt, hogyha az ó Ádám odajuthatna Isten trónjához. De az ó Ádámnak nincs helye a trónnál.

Át kell menni ezen a folyamaton; a keresztrefeszítésen, az eltemettetésen és a feltámadáson. Azután be lehet szállni a liftbe és megnyomni a gombot, de nem előbb! Nézzünk meg másik két igehelyet, amely a mi hatalmunkkal és felmagasztalásunkkal foglalkozik Krisztusban. Az első a Róma 5,17. A Róma 5. második fele mondatról mondatra haladó összehasonlítás az első és utolsó Ádám között. Nagyon jól kidolgozott, teljes összehasonlítás, és feltétlenül logikusnak kell lennie ahhoz, hogy ezt az összehasonlítást meg lehessen tenni. 

Róma 5,17: Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, akik kegyelemnek és az igazság ajándékának bövölködésében részesültek.

Ez "az egy" Ádám. Az egész emberi nemen a halál uralkodott. A halál volt a zsarnok, a király, akinek az emberi nemből senki sem tudta megtámadni a hatalmát. Ez nem csak a következő nemzedékre vonatkozik, hanem már most trónon lehetünk, uralkodva az életben Krisztussal. Figyeljétek meg a
kontrasztot a Sátán és Jézus között. A Sátán egy zsarnok, mindenkin uralkodik, mindenkit maga alá hajt, csak egy akarat van, és ez az övé. Amikor Jézus eljött, hogy megsemmisítse a Sátán munkáit, és lehetővé tette, hogy mi a Sátán munkáitól megmeneküljünk és felmagasztaltassunk Vele, meghívott
bennünket, hogy együtt uralkodjunk. Nem csodálatos? Megosztotta velünk a trónját. Figyeljétek meg, nagy ellentét van a Sátán és Isten között. A Sátán semmit nem oszt meg senkivel, Isten ellenben arra vágyik, hogy mindent megosszon mindenkivel, aki hisz Benne és betölti az Ő feltételeit. Azért vagyunk, hogy mint királyok uralkodjunk az életben, az Úr Jézus Krisztus, az utolsó Ádám által. Nézzük meg a Jelenések 1,6-ot. Ez része János üdvözletének a hét gyülekezet számára. Az 5. vers végével kezdjük: - ...mert aki minket szeretett és megmosott bennünket a mi bűneinkből az Ő vére által, és tett minket királyokká és papokká az Istennek és Atyának: annak dicsőség és hatalom mindörökkön örökké!

Jézus meghalt, feltámadott és felment a mennybe. Az Atya elfogadta az áldozatot és megadta neki az erőt, hatalmat minden fölött, azaz Jézus teljhatalmat kapott, az Atya leültette a jobbjára. Ez a legnagyobb tisztesség. Nekünk ugyanezt kell csinálni, meghalni a bűneinknek, megelevenedni és
feltámadni, és akkor Jézus szellemben felültet bennünket a trónra.
Szinte meg fogunk ijedni, hogy milyen közel voltunk Istenhez, mikor meglátjuk ezt teljes valóságában. A hívőnek hatalma és tekintélye van minden jelenvaló gonosz erő fölött, és ezt tudja gyakorolni. Óriási lehetőség van ebben, ezért nagyon fontos ezt látni és tudni.
Lehetőségünk van, hogy uralkodjunk az életben. Minden legyőzhető számunkra, ami a halál szolgálatában áll, a rossz, a betegség, szegénység, gyengeség stb. Megvan a lehetőség, hogy ezek fölé emelkedjünk.

Van egy másik fordítás, amelyben "papok országa" szerepel. Tehát az a lényeg, hogy két feladatunk van Krisztusban. Uralkodjunk mint királyok, és szolgáljunk mint papok. Jézus vére tette ezt lehetővé. Beszéltem egyszer egy római katolikussal, aki azt mondta, hogy az ő egyházukban kilenc évig tart, hogy valakiből pap legyen. Erre én azt mondtam, hogy nem csodálatos, hogy a hívő pappá lesz Jézus vére által egy pillanat alatt? Az Ő vére által lettünk királyokká és papokká. Királyokká, hogy uralkodjunk, és papokká, hogy áldozatokat mutassunk be és közbenjárjunk. Ez a három legfőbb szolgálata a hívőnek Krisztusban. Az uralkodás, az áldozatbemutatás és a közbenjárás.

Az adhat ki parancsot, akinek tekintélye és hatalma van. Ez feleségre és férjre egyaránt vonatkozik, mert Jézusban nincs férfi és nő, hanem egyek. Nem kell kétségbeesnünk, amikor a Sátán működik, nem kell fűhöz fához rohanni, hanem te vedd elő az Igét. Tudnod kell milyen hatalmad van. Például
egy királynak van országa, gazdagsága és nem tudja, hogy ő a király. Ekkor a tudatlanság miatt nem tud élni a hatalmával.