2013. december 10., kedd

Reinhard Bonnke - A szükség 6.

TŰZNYELVEK

Ha a Szent Szellembe való bemerítés Jézus feladata, ez azt jelenti, hogy mindent tűznek kell jellemeznie, mindennek égnie kell, ami Vele és az evangéliummal kapcsolatos. Tűznek kell égnie azokban, akik bizonyságot tesznek és dolgoznak. Azokban, akik prédikálnak, abban az igazságban, amit hirdetünk "Nem olyan-
-é az én Igém, mint a tűz?” (Jer. 23:29.). Tűznek kell lennie az Úrban, akit hirdetünk. "A mi Istenünk megemésztő tűz" (Zsid. 12:29.). Tűznek a prédikáláshoz kapott erőben "tüzes nyelvek" (ApCsel. 2:3.). Tűznek a Szellemben, Aki által prédikálunk "Szent Szellemmel és tűzzel" (Mt. 3:11.).

Most hadd mutassak meg nektek néhány nagyon fontos dolgot:

1. Minden áldozatot tűznek kell megemésztenie

A Kármel hegyén kétféle áldozatot mutattak be. Az egyiket a Baál papjai készítették, a másikat Illés. Az első, Baál áldozata, nem gyulladt meg. Nem kapott tüzet. Pedig az áldozat ott volt. Az áldozó papok nagyon komolyan vették a dolgot. Egész nap imádkoztak Baálhoz, és késekkel vagdosták magukat, hogy bizonyítsák elszánt őszinteségüket. Minden tőlük telhetőt megtettek, mégsem fogott tüzet az áldozatuk. Ha az ördög a pokolból felhozhatott volna egy-két szikrát, hogy tüzet gyújtson vele, megtette volna, de az oltár hideg maradt.

A tűz nem csak azért szállt le, mert Illés áldozatot készített. A tűz akkor jött, amikor Illés imádkozott, és hitt. "A hit győzelem." Igaz, Illés mindent úgy rendezett el, ahogy kellett. Betű szerint követte Mózes utasításait, de csupán engedelmességéből nem fakadt tűz. A hit hozta el a lángot.

Isten csak az áldozatra küldte el a tüzet. Nem lenne értelme tüzet küldeni áldozat nélkül. Az ücsörgő keresztyének nem kapnak tüzet. Néha imádkoznak tüzért olyan emberek, akik egyáltalán alá sem vetik magukat Istennek és ezért keveset is tesznek Érte. Odaszánják egy kevés idejüket és pénzüket, de nem tesznek erőfeszítéseket. Ha meglenne bennük Isten tüze, mit tennének vele? Otthon ülnének és örülnének neki? A tűz nem arra való, hogy a világ megnyerésével kevesebb bajunk legyen. A tűz azoknak való, akik vállalják az evangélium hirdetésének gondját.

A tűz a fontos. Nem elég az áldozatot elkészíteni és elhelyezni. Isten nem ment meg lelkeket, és nem gyógyít betegeket, amíg nem tesszük mindenünket az oltárra, Neki áldozva - ez igaz. Ő azonban nem a mi áldozatunk miatt cselekszik. Megváltási és gyógyítási csodáinak oka az Ő kegyelme és irgalma. Nem Illés kegyessége hozta létre a félelmetes villámot, ami mindent megégetett az oltáron. Nem az ő szentségéből fakadt a tűz. A ti tizedeitekkel és felajánlásaitokkal egy apró gyertyalángot sem vásárolhattok meg a mennyei tűzből. Isten tüze nem a mi áldozatunk miatt jön, hanem Krisztus áldozata miatt. Ezért a tűz mindenkié, hála legyen Istennek! Az ébredés tüze nem jó embereknek szánt jutalom, hanem Isten ajándéka. Miért küszködnénk érte? Az emberek ilyesmiről beszélnek: "El kell imádkozni az árát". Ez viszont az az eset, amikor "túl nagy árat fizetsz azért, ami ingyenes ajándék". A tűz hit által jön. Az igazságnak szüksége van tűzkeresztségre.