2016. március 1., kedd

Rodney H. Browne - A gyülekezet mennyei látása

Alapigék:

Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul... Példabeszédek 29:18a

És felele nékem az Úr, és mondá: Írd fel e látomást és vésd táblákra, hogy könnyen olvasható legyen. 3 Mert e látomás bizonyos időre szól, de végefelé siet és meg nem csal; ha késik is, bízzál benne; mert eljön, el fog jőni, nem marad el! Habakuk 2:2-3

1. Egy hely, ahol fel lehet készíteni az embereket az örökkévalóságra

- Helyi gyülekezet egy egész világot átfogó mennyei látással. Apostolok Cselekedetei 1:8 - Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek Nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
- Vasárnap délelőtti istentisztelet. Zsidókhoz írt levél 10:25 - El nem hagyván a magunk gyülekezetét, amiképpen szokásuk némelyeknek, hanem intvén egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közelget.
- Erőteljes dicsőítés és imádás.  János 4:23-24 - De eljő az óra, és az most van, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres az Ő imádóiul. Az Isten Szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.
- Erőteljes prédikálás és tanítás. 1 Korinthus 2:4-5 - És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcsességnek hitető beszédeiben állott, hanem szellemnek és erőnek megmutatásában: Hogy a ti hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Istennek erején nyugodjék.
- Jelek és csodák. Apostolok Cselekedetei 5:12a - Az apostolok kezei által pedig sok jel és csoda lőn a nép között.
Apostolok Cselekedetei 14:3 - Azért sok időt töltöttek ott, bátran prédikálva az Úrban, Aki
bizonyságot tett az Ő kegyelmének beszéde mellett, és adta, hogy jelek és csodák történjenek az ő
kezeik által.
- Lélekmentés - a megtérendők előrehívása. Apostolok Cselekedetei 2:46-47 - És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesedtek eledelben örömmel és tiszta szívvel. Dícsérve az Istent, és az egész nép előtt kedvességet találva. Az Úr pedig minden napon szaporította a gyülekezetet az üdvözülőkkel.
- Bizonyságtételek. Apostolok Cselekedetei 20:24 - De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csakhogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról.
Jelenések 12:11 - És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért; és
az ő életüket nem kímélték mindhalálig.
- Úrvacsora. 1 Korinthus 10:16 - A hálaadásnak pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, amelyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é?
Apostolok Cselekedetei 2:42 - És foglalatosok voltak az apostolok tudományában és a közösségben,
a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben.
- Szeretni az embereket. János 13:34-35 - Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint Én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az Én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
- Táplálni az embereket. János 21:15-17 - Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának fia: jobban szeretsz-é Engem ezeknél? Monda néki: Igen, Uram; Te tudod, hogy szeretlek Téged! Monda néki: Legeltesd az Én bárányaimat! Monda néki ismét másodszor is: Simon, Jónának fia, szeretsz-é Engem? Monda néki: Igen, Uram; Te tudod, hogy én szeretlek Téged. Monda néki: Őrizd az Én juhaimat! Monda néki harmadszor is: Simon, Jónának fia, szeretsz-é Engem?
Megszomorodék Péter, hogy harmadszor is mondta néki: szeretsz-é Engem? És monda Néki: Uram, Te mindent tudsz; Te tudod, hogy én szeretlek Téged. Monda néki Jézus: Legeltesd az Én juhaimat!
- Megérinteni az embereket. Zsidókhoz írt levél 6:10 - Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzék a ti cselekedeteitekről és a szeretetről, melyet tanusítottatok az Ő neve iránt, mint akik szolgáltatok és szolgáltok a szenteknek.

2. Területeket foglalunk egész héten

- Itt az ideje, hogy mindenki bekapcsolódjon.
- Részvétel.
- Imádkozás.
- Anyagi támogatás.
- Minden hívőt mozgósítunk, hogy részt vegyen a szolgálatban.
- Az Öröm Házai - a város minden pontján.
- River Bibliaiskola.
- River Dicsőítőiskola.
- River Közigazgatási Tanszék.
- River Spanyolajkú Bibliaiskola
- El Rio.

3. Megrázzuk Isten erejével Tampa városát és Közép-Floridát

- Itt az ideje
- Iskolák; egyetemek; börtönök; belváros.
- Üzleti élet.
- Kormány.
- Mindenki tanít egyet, mindenki megtérít egyet, tanítványokat nevelünk.

4. Lássuk, miként rázza meg Isten ereje a várost az elkövetkezendő három esztendőben.