2016. március 30., szerda

Derek Prince - Az átok és orvoslása 6.

Az átok orvoslása

Az alapvető megoldás Jézus Krisztus keresztje. Istennek minden jó és pozitív ellátása Jézus Krisztus áldozatából fakad. Istennek ezt a jó ellátását csak egy módon lehet megszerezni: hit által. A jó dolgokhoz kizárólag a hit által lehet hozzájutni. Minden jó dolog felülről jön, Istentől, az Atyától.

Galata 3,13-14. Krisztus váltott meg minket a tör­vény átkától, átokká lévén érettünk, mert meg van írva: átkozott min­den, aki fán függ! Hogy Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük hit által.

A törvény átka az V. Mózes 28, 15-68-ban van leírva. Az az érzésem, ahogy ezeket az átkokat olvasom, hogy mire ezeket kimeríti valaki, már nem sok jó marad a számára.
Jézus, mint utolsó Ádám, mindazt az átkot magára vette, amelyet az első Ádámnak és leszármazottainak kellene hordozni. Ő elvett min­den rosszat, hogy mi a jónak örülhessünk. Átokká lett, hogy mi meg­kaphassuk az áldást.

Szeretném, ha megértenétek egy lényeges dolgot: Isten törvényes Isten, mindazt, amit tesz, törvényesen, jogszerűen teszi. A Sátán pedig mintegy jogi szakértő, mindent megvizsgál, s ahol valami törvénytelent talál, ott vádol és kárhoztat.

V. Mózes 21,23. Átkozott minden, aki fán függ!

Isten bemutatta egész Izrael szá­mára az Ő Fiát ahogy a kereszten, a fán függött, hogy emlékeztesse őket arra: Jézus átkozottá lett érettük. Akkor sem a föld, sem az ég nem fogadta be, teljesen elutasított és el­vetett volt. S ehhez jött, hogy a kereszten felvette az emberiség minden bűnét, és emiatt Isten is elfordult a Fiától! Rajta volt minden betegség, gyengeség - átokká lett, hogy mi áldottak lehessünk.
Sokat gondolkoztam azon, hogy Isten miért törődött ennyit ezzel a mi fajunkkal, az emberrel? Még ma sem tudok kimerítő választ adni rá, de hiszek, annak ellenére, hogy az elmém nem tudja mindezeket befogadni.

Ésaiás 53,6. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki a magunk útjára tér­tünk, de az Úr mindnyájunk vétkét őreá veté.

Alapvető problémája az emberiségnek az, amit a próféta megfogalmazott, hogy „Mindenki a maga útjára tért." Az áldások, mint már említettem, az V. Mózes 28,1-15. kö­zött vannak felsorolva.
Én azonban azt mondom, hogy jobb nem futni az áldás után, hanem jobb úgy élni, hogy az áldás fusson utánunk.

Sok keresztény azzal van elfoglalva, hogy fut az áldások után, különböző helyekre megy, konferenciák­ra, ide-oda, s közben semmilyen áldás nem éri el őt, mert Isten azt mondja: ha pedig szorgalmasan hallgatsz, és teljesíted azt, amit mondok, rád szállnak ezek az áldá­sok. Isten felsorolást ad az áldá­sokról, amelyek elérnek, ha enge­delmesek vagyunk.

I. Mózes 15,26. És monda: Ha a te Uradnak, Istenednek szavára hűségesen hall­gatsz és azt cselekszed, ami kedves az Ő szemei előtt, és figyelmezel az Ő parancsolataira, és megtartod minden rendelését, egyet sem bo­csátok reád ama betegségek közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam, mert Én vagyok az Úr, a te gyógyítód.

Az eredeti héber szöveg pontosabban fogalmaz. Isten azt mondja Izraelnek: ha hallgatván hallgatsz és figyelmezel és teszed, amit mondok neked, én leszek a te orvosod. Észrevettétek, hogy Izrael nem kérte ezt a kijelentést? Isten a maga szuverén mindenhatóságából szólt így népéhez: ha hallgatván hall­gatsz és engedelmeskedsz, nem leszel beteg.
Izraelnek egy hangra kellett fi­gyelnie, ami felülről jött, és ennek a hangnak kellett engedelmeskednie.
A hang nagyon személyes dolog. Mindenkit a hangjáról lehet felismerni a legbiztosabban. Isten azt akarta, hogy népe ismerje fel Őt a hangjáról, és ha felismerte, engedelmeskedjék. (Én magam is figyelek minden szavamra, amit prédikálok, arra hogy mit mondok.)

Két úton tudjuk tehát legyőzni a sátánt:
1. Legálisan, tehát jogszerűen közelítünk hozzá. (Jézus Krisztus golgotai keresztje által!)
2. Megszerezzük azt, ami jogszerűen a miénk. Tehát nekünk a megváltásból eredően már megvan: az egészség, a szabadulás, az áldás, a békesség stb.

Forrás: Új Exodus, 1989.