2016. március 7., hétfő

Oral Roberts - "Építs nekem egyetemet!" 2.

Amit szellemben hallasz Istentől, azt össze kell vetned Isten Igéjével, a Szent Szellemmel és a gyakorlatiassággal. Tehát ahogy tovább kerestem Istent a következő hetekben és hónapokban az a kijelentés, amit adott nekem az Úr egyre jobban megerősödött a szívemben. Kiléptem hitben miközben ezek a szavak csengtek az elmémben: „Azt akarom, hogy ugyanabból az anyagból építsd meg az egyetemet, mint amit a világ megformáláshoz használtam, amikor megalkottam a földet: a SEMMIBŐL.”

Hirtelen egy Ige futott át az agyamon a Jób könyvéből.
„Ő terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé.” Jób 26.7

Az Úr a földet egy üres térbe helyezte, a SEMMMIRE. Az Úr emlékeztetett egy másik igére is a Zsidók. 11.3-ban, amiben az áll, hogy az Úr a szavával teremtette a földet és olyan dolgokat használt, amiket mi nem látunk, hogy láthatóvá tegye a világot körülöttünk. Barátom ez azt mondja nekem, hogy ha valaha úgy érezted, hogy olyan kevés van neked, hogy azt nem tudod Istennek adni, akkor jobban teszed, ha abba hagyod az aggódást! ISTENNEL meg tudod tenni, hiszen a Biblia azt mondja, hogy előszólítja azokat a dolgokat, amik még nem voltak. (Lásd Róma 4.17.)

Sose felejtem el, ahogy pásztázta a tekintetem azt a csupasz telket, viszont az Úr a saját szemével is rátekinthetett a csupasz helyekre, amikor bejelentette: „Kinyújtottam karomat a csupasz helyek fölé és a világot a semmire függesztettem. „Amikor a belső szememmel ránéztem arra a csupasz földre, egy pillanatra elkaptam egy olyan egyetem képét, ami még ott sem volt, de hit által láthattam. Ahogy nyelveken imádkoztam majd megkaptam a magyarázatott, Isten megmutatta nekem, hogy az Ima Tornyot az Oral Roberts Egyetem közepén kell megépíteni a campus szíve közepén. A magyarázat, ami hozzám érkezett ez volt: „Tedd az Ima Tornyot az egyetemi oktatás központjába” és pontosan ide helyeztük el! Most a tanulóknak el kell mellette menniük, ahogy a kollégiumból a könyvtár felé haladnak. Nincs más kerülő út! Az ima és Isten Szellemének ereje legyen az akadémiai életünk középpontjában!

Ó ISTENEM NE HAGYD ORALT ELRAGADTATNIA MAGÁT.

A rákövetkező reggelen, miután ez az élénk megtapasztalásom volt az Úrral, éppen otthon borotválkoztam Evelyn meg csak nézett, ahogy nyelveken és értelemmel imádkoztam. Annyira csodálatosan éreztem magam, hogy nem bírta tovább és nemcsak az sarokból vettet pillantásokat a fürdőszoba felé, hanem odakiáltott: „Oral, mi a csudát művelsz?” „Borotválkozom,” válaszoltam közönyösen. „Nem erről beszélek” panaszkodott. „Egész reggel azt hallgatom, amit csinálsz, légy szíves beszélj nekem róla!” Szóval elkezdtem neki magyarázni a magyarázattal történő nyelveken szólást ő pedig üresen nézett rám és felsóhajtott: „Ó, Oral olyan kiegyensúlyozott voltál hosszú éveken keresztül!” Aztán egy kis imát mondott: „Ó, Istenem ne hagyd most elragadtatnia magát!” Azt mondtam neki: „Drágám, csak azt tudom mondani neked, hogy ez igaz és tudom, hogy egyetemet fogok építeni Istennek, ahogy azt megparancsolta nekem. Nincs meg az összes részlet, még csak a körvonalait adta meg.”

Még be sem fejeztem a borotválkozást, amikor Evelyn újra bedugta a fejét a fürdőszobába és megkérdezte: „Oral segítenél kérlek nekem, hogy én is tudjak nyelveken szólni?” Tudod soha nem hallottuk azt a kifejezést, hogy „ imanyelv” ,de akkor reggel ezt a kifejezést kaptam az Úrtól!

Szóval azt mondtam: „Evelyn ez a Szellem imanyelve. Csak engedd ki a hangodat az Úrnak és engedd, hogy kiömöljön!”

De nem tudta, hogy kezdje el, ezért emlékeztettem mit mondott Pál apostol az 1. Korinthus 14.15-ben: ”Imádkozom szellemben, de imádkozom az értelemmel is.” A te választásod - mondtam neki, hogy imádkozol-e szellemben.“ És azt is mondtam neki: “Most felemelem a hangom és csatlakozz hozzám.” Szinte azonnal két vagy három szótagot kezdett kimondani, majd azután még többet is miután elkezdtük együtt imádkozni és dicsérni az Urat ezen az új Szent Szellemtől jövő imanyelven. Majd ismét megszólaltam: “Most álljunk meg és figyeljünk, mert az Úr vissza fogja adni a magyarázatot az elménknek. Csak mondd ki jó hangosan angolul, bármit is hallassz a szellemedben.”

Hirtelen a Szent Szellem szétáradott benne és elkezdte megkapni a magyarázatot az Úrtól. Ott ültünk több órán keresztül a díványon egymást átölelve nyelveken imádkozva és figyelve a magyarázatra és az egész testünk a fejünk tetejétől a lábujjunkig bizsergett. Annyira ÉLETRE KELT az imaéletünk - a kétirányú beszélgetésünk Istennel - mint soha azelőtt! Sőt olyan sokat tanultunk a nyelveken való szólásról - különösen arról, hogyan fordítsuk le az elménkben-, hogy megértsük a saját nyelvünkön, hogy úgy hiszem soha sem volt két hívőnek ilyen hatékony időtöltése az Úrral korábban.

EZ A SZENT SZELLEM ÉLMÉNY OLYAN MINT AMKOR ÁDÁM FELNÉZETT ISTEN SZEMÉBE A TEREMTÉS REGGELÉN

Fordította: Nagy Andrea