2016. március 23., szerda

Derek Prince - Az átok és orvoslása 5.

5. Amikor sátáni befolyásból kerül valaki átok alá

Amikor valaki érzelmi felindulásból, dühből átkot mond.

Ha a közel-keleten jársz és bemész például egy arab cipőboltba és nem veszel semmit, könnyen lehet, hogy a tulajdonos megátkoz. Nem veszed észre azonnal, csak később tapasztalhatod hatását az életeden. Védekezés ez ellen:

Róma 12,14; 21. Áldjátok azokat, akik titeket kergetnek, áldjátok és ne átkozzátok.
Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.


I. Korinthus 4,12. Ha szidalommal illettetünk, jót kívánunk, ha háborúságot szenvedünk, békességgel tűrjük.

Valahogyan mindenki reagál az átokra, szidalomra. Ami fontos is, hogy a passzivitás révén ne veszítsük el az önbecsülésünket, hiszen akkor másokat sem tudunk már megbecsülni. Nem mindegy azonban, hogy pozitívan (áldásmondással) vagy negatívan (visszaütéssel) hárítjuk el magunkról az átkot.

I. Péter 3,9. Nem fizetvén gonosszal a gonoszért, avagy szidalommal a szidalomért: sőt ellenkezőleg áldást mond­ván, tudva, hogy arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.
Ez a fajta magatartás őrzi meg tisztaságban a szellemedet, ha ok nélkül átkoznak. A jogos önvédelem azt diktálja, hogy minden keresztény igyekezzen megőrizni magát az idegen befolyástól.

A Sátán szolgájától
Kultúránk tele van a Sátán hivatásos varázslóival, szolgáival és Európa igencsak élen jár a kiképzésükben. Afrikában pedig azt tapasztaltam, hogy sok afrikai a megtérése után is a Sátánhoz fordult segítségért, mert nem tanították meg arra, hogy Isten is tud természetfölötti módon segíteni, csak azt látta gyermekkorától kezdve, hogy milyen hatalma van a Sátánnak, s ezt bevitte az újjászületett életébe is.

Carolina államban például hivatásos jógik megátkozták a híres hamburger büfélánc helyi üzleteit. A következmény: az egész világon mindenhol eredményesen működő büfék, ebben az államban megbuktak.

Szeretnék egy nagyon megdöbbentő példát elmondani, hogy milyen komoly szellemi problémával állunk szemben.
M.-ben, az egyik gyülekezetbe hivatásos varázslók épültek be, azzal a céllal, hogy megakadályozzák, hátráltassák Isten munkáját a városban. Egy nő közülük megjátszotta, hogy megtért, és csellel, hamis be­szédekkel beférkőzött a gyülekezetbe, ahol azután megátkozta a vezetőket, a népet. Rövid időn belül a pásztor felesége rákos lett, kisfia pedig 2 és fél hónappal korábban és rendkívül sok komplikációval született. Azóta a pásztor felesége az Úrhoz költözött, s ez a varázslónő még nagyon sok szellemi és fizikai problémát okozott az egész gyülekezetnek.

Van erre bibliai példa is: Bálám! IV. Mózes 22. Izrael ellenségei látták, hogy Izraelt háborúban nem tudják legyőzni, ezért - s ez nagyon jellegzetes - az okkultizmust vették igénybe, a Sátánhoz fordultak természetfölötti segítségért, hogy uralmukat megvalósítsák Izraelen.

Afrikában két család összeveszett. Nem tudtak egymásnak megbocsátani. Az egyik család férfi tagja felkereste a falu hivatásos varázsló-doktorát, és arra kérte, némi ellenszolgáltatás fejében, hogy átkozza meg az ellenséges családot. Az átok így szólt: Ha eljön az éjjel, s a sakál először üvölt, a család kisfia haljon meg. Eljött az éjjel és a kisfiú valóban meghalt, amikor a sakál üvöltött. Én úgy hiszem, hogy ebben a halálesetben a félelemnek nagy szerepe volt.

V. Mózes 28. Ez a fejezet az áldásról és az átkokról szól. 15 vers szól az áldásról és 54 az átokról.

Miden áldás forrása: hallgatni és megtenni azt, amit Isten mond!
Minden átok forrása: nem hallgatni és nem tenni azt, amit Isten mond!


Felsorolom az áldásnak és az átoknak az ismérveit, amelyekből könnyen meg tudjuk állapítani, hogy melyikben vagyunk mi magunk.

ÁLDÁS: felmagasztalás, egészség, termékenység, bővölködés, kegyelem, győzelem

ÁTOK: megaláztatás; értelmi, lelki, fizikai betegségek, családi összeomlás, szegénység, Isten haragja, vereség, kudarc, elnyomatás 

A válások nagy száma megmutatja, ha egy nemzeten átok van: minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb az átok. Egy személy életében az átok (átkok) jelenlétének vannak bizonyítékai. A személyes tapasztalat az elsődlegesen döntő és nem a teológia.

Megadok még néhány szempontot, amelyek alapján könnyen eldönthető, van-e átok valakinek az életén?
Az átok további jelei:

1. Érzelmi, értelmi összeomlás, különösen ha volt már ilyen a családban.
2. Ismétlődő krónikus betegségek, főleg, ha nincs pontos orvosi diagnózis.
3. Elvetélés és ehhez kapcsolódó női betegségek. Pl.: rendszertelen havi vérzés.
4. Házasság felbomlása - elidegenülés (több ez, mint a férj-feleség közötti rossz kapcsolat).
5. Tartós anyagi gondok - különösen ott, ahol a jövedelem látszólag elég.
6. Balesetre való hajlam.

Sokszor vissza kell menni a múltba, s megkeresni, majd megoldani a problémákat, hogy a jövő sikeres, áldott legyen. Meg kell érteni a helyzeteket, amelyekben átok ért egy személyt vagy az őseit, de nem ok ez arra, hogy a szülőket, nagyszülőket kárhoztassuk.

Egyik leányomnak a férje idő előtt meghalt, mert kiderült az anyjáról, hogy spiritiszta volt, és a vőm nem tudta ezt neki megbocsátani. Lényeges, hogy minden helyzetet megértsünk, mert csak így tudunk segíteni.

Ha segíteni akartunk volna Rákhelen, előbb meg kellett volna értenünk, hogy mi az ő problémája. Ugyanígy annak a személyét is, aki felépítette Jerikót, vagy például Rebekáét.

Tapasztalatból mondom, hogy a kimondott átok hat, és sokszor a félelem öli meg azt, akin az átok ül.

Forrás: Új Exodus, 1989.