2016. március 9., szerda

Derek Prince - Az átok és orvoslása 2.

Az átok okai Az V. Mózes 27,15-26 alapján

1. Elfordulás az igaz Istentől, okkultizmusba kerülés (15. vers)
2. A szülők tiszteletének megtagadása, fellázadás ellenük (16. vers)
3. Nem jó bánásmód a szomszéddal, felebaráttal (17. vers)
4. Rossz magatartás a kiszolgálta­tottal szemben (18. vers)
5. Rossz magatartás árvák, özve­gyek iránt(l 9. vers)
6. Vérfertőzés (20. vers)
7. Állattal való fajtalankodás (21. vers)
8. Vérfertőzés (22. vers)
9. Vérfertőzés (23. vers)
10. Gyilkosság (24. vers)
11. Bérgyilkosság (25. vers)
12. Ha a törvény alá mész és nem tartod meg, átkozott leszel (26. vers)

Folytatom az átok okainak felso­rolását.

Jeremiás 17,5-6. Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve! Mert olyanná lesz, mint a hangafa a pusztában, és nem látja, hogy jó következik, hanem szárazságban la­kik a sivatagban, a sovány és lakha­tatlan földön.

Mi ennek az átoknak az oka? Az elfordulás Istentől, és a testre való hagyatkozás. Sajnos, ma sok karizmatikus keresztényen is ez az átok van.

Galata 3,1-2. Óh balga tag Galáciabeliek, kicsoda igézett meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak, kiknek szemei előtt a Jézus Krisztus úgy Íratott le, mintha ti közöttetek feszíttetett volna meg? Csak azt akarom megtudni tőletek: A törvény csekedeteiből kaptátok-é a Szellemet, avagy a hit hallásából?

Pál itt az elfordulást varázslásnak (igézetnek) tulajdonítja. Sokan talán meglepődnek, de így van: újjászületett keresztények is lehetnek varázslás alatt. (A varázslás az első számú házasságromboló. De nemcsak a házasságban nyilvánul meg, hanem a kapcsolatokban, a gyülekezetben is. A varázslással teljesen összekapcsolódik a paráznaság. Ezért nagyon lényeges, hogy az egyedülálló nőtestvérek alapos tisztuláson menjenek keresztül, hogy szexuálisan tiszták legyenek. Tapasztalat, hogy a Sátán előszeretettel használ a varázsláshoz nőket. Használ férfiakat is, de ez nagyon ritka!)

Visszatérve az átokhoz: látnunk kell, hogy nem minden bűn egyforma. Bűn és bűn között van különbség. Vannak olyanok, amelyeket Isten megátkozott.
Lényegesnek tartom, hogy felis­merjük a bálványimádásnak, az okkultizmusnak az átkát.

Zakariás 5,1-4. Azután ismét felemelem szemei­met, és látám, hogy ímé egy könyv repül vala. És mondá nékem: Mit látsz te? És én mondám: Látok egy repülő könyvet, húsz sing a hossza és tíz sing a széle. És mondá nékem: Ez az átok, amely kihat az egész föld színére, mert mindaz, aki lop, ehhez képest fog innen kiirtatni, és mindaz, aki hamisan esküszik, ehhez képest fog innen kiirtatni. Kibocsátom ezt, szól a Seregeknek Ura, és bemegy a lopónak házába, és annak házába, aki hamisan esküszik az én Nevemre, és ott marad annak házában, és megemészti azt s annak fáit és köveit.

Itt is egy Istentől rendelt átok nyilvánul meg! A hamis eskübe beletartozik: a hamis Istentisztelet, a hamis bizony­ság, a hamis vallás. Hamis eskü az is, amikor valaki például a bűn állapotában beszéli, hirdeti Isten Igéjét! Erre azt mondja a próféta, hogy nem marad meg az ilyen (személy, vallás), hanem Isten Igéje megemészti. Például a zsidók nem mondhatták ki a JAHVE nevét, ők az Elohim szót használták Isten megjelölésére.

Forrás: Új Exodus, 1989.