2011. július 31., vasárnap

Kathryn Kuhlman: Csodák történnek 6.

Aztán nagyon komoly lett. Hangja csaknem suttogóra vált. Ma itt gyönyörű jelenléte van a Szent Szellemnek. Ilyen lehetett az is, mikor a régi idők egyházában a Szent Szellem kezdett leszállni a korai keresztényekre, ha istentiszteletre gyűltek össze.
Isten szeretetének világossága van ezen a helyen. De odakint sötétség van, és mind sötétebb lesz. Ott oly sok a gyűlölet, a kapzsiság, oly sok a félreértés. És az egyedüli reménység Isten szeretetében van. Ezért vagytok itt ti ma, hogy lássátok Isten hatalmát és szeretetét munkálkodni. Nem azért jöttetek, hogy Kathrin Kuhlmant lássátok, jól tudom. Én nem tudok prédikálni, nem tudok énekelni. Nem tudok mást, csak szeretni titeket.

Könnyek peregtek le arcán és közülünk legtöbbnek is nedves lett a szeme. Szívünket mélyen megérintette és megindította valami, de az érzelem túlságosan mély volt arra, hogy hangosan megnyilvánuljon. Most így suttogott: Lényemnek minden atomjával szeretem Istent. És tudom, hogy ezen a helyen ma megmozdult a Szent Szellem szelíden ... szelíden ... Minden szem arra a kis alakra szegeződött ott a pódium közepén. Minden fül igyekezett meghallani a felizzó szavakat. Még a köhögések és a székekben a mozgás is megszűnt.

Ott fent – mondta hirtelen, és a balkon alatt egy helyre mutatott. – Valahol ott valaki gyógyulást nyert az asztmájából. Nem tudom, hol van, de asztmásan lihegve jött erre a szolgálatra, és az most elmúlt. A Szellem megjelentette az én szellememnek, hogy ön éppen most gyógyult meg. A gyülekezet megélénkült és mozogni kezdtek. Valakinek éppen most megnyílt a hallása, nem több, mint egy perccel ezelőtt.
Miss Kuhlman nem tudja megmagyarázni, hogy tudja a személyt és a betegséget megnevezni, amiből meggyógyultak. De tudja. És az ajtónállók és munkások tudják, hogy ha bejelent egy gyógyulást, az tényleg meg is történt. Tudom ezeket a dolgokat – mondja – de nem tudom igényelni, hogy megértsem, miért és hogyan tudom.

Most nagy mozgolódás keletkezett a gyülekezetben, mikor az emberek kezdtek felkelni, hogy bejelentsék a gyógyulásukat.
Cukorbetegségből gyógyult meg. Jobbról az első emeleten valaki diabéteszből gyógyult meg. Ne ijedjen meg a hőségtől, ami a belsejében természetfelettinek érződik. És eltűnt egy daganat (tumor) valakinek a nyaka hátuljáról. Valaki ott fent, a második emeleten. Érintse meg a nyaka hátsó részét és tapasztalni fogja, hogy a daganat eltűnt.