2016. november 22., kedd

Joyce Meyer - Találd meg a valódi önmagad és töltsd be elhívásodat 2.

Fogadd el önmagad

Mert mint aki számítgatja a falatot magában, olyan ő…
(Példabeszédek 23:7)

Szereted önmagadat? Az emberek többsége nemmel válaszol erre a kérdésre. Nagy tapasztalattal rendelkezem ezen a téren, hiszen rengeteg embernek próbáltam már segíteni abban, hogy érzelmileg, mentálisan, spirituálisan és szociálisan is teljes életet éljen. Hatalmas áttörésnek tartottam, amikor rájöttem arra, hogy az emberek egész egyszerűen nem szeretik magukat. Vannak, akik ezzel tisztában vannak, míg másoknak halvány fogalmuk sincs arról, hogy ez számos problémájuk gyökér-oka.

Sok kapcsolati probléma abból ered, hogy az emberek nem tudják elfogadni magukat, sőt, sokszor nem is szeretik magukat. Isten azt akarja, hogy remek kapcsolatokban éljünk. Véleményem szerint a Biblia a kapcsolatokról szól. Számos tanítást olvasok benne az Istennel, az emberekkel és a saját magammal való kapcsolatommal összefüggésben.

Keress békességet a kapcsolataidban

Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, (harmóniát, félelemtől, morális konfliktustól való nyugalmat) és kövesse azt. [Ne csak kívánd Istennel, embertársaiddal, önmagaddal való békés kapcsolatot, hanem élj is így.]

I. Péter 3:11

Isten Igéje arra tanít, hogy jó kapcsolatokat építsünk ki, és azt is megmutatja, hogyan fejlesszük és tartsuk fenn ezeket a kapcsolatokat.

A Magyarázó Biblia fenti verse jól rávilágít a lényegre. Miközben tanulmányoztam, a Szent Szellem felhívta a figyelmemet arra, hogy az először is Istennel legyek békességben. Hinnem kell abban, hogy Ő szeret engem. Nem vár arra, hogy tökéletes legyek, Ő mindig feltétel nélkül szeret. Másodszor pedig el kell fogadnom a szeretetét.

Az elfogadás nagyon fontos. Amikor Istentől kapunk, be kell fogadnunk mindazt, amit felkínál nekünk. Ahogy átvesszük a szeretetét, ez a szeretet bennünk lesz. Amint Isten szeretete betölt minket, elkezdhetjük szeretni önmagunkat. Elkezdhetjük visszaadni ezt a szeretetet Istennek, és átadhatjuk embertársainknak is.

De ne feledd: nem adhatod tovább azt, ami nem a tied.

Isten szeretete

… mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.
Róma 5:5

A Biblia azt tanítja, hogy a szeretetet a Szent Szellem töltötte a szívünkbe, akit az Atya küldött el hozzánk. Ez egész egyszerűen annyit jelent, hogy mivel hiszünk az Ő Fiában, Jézus Krisztusban, az Úr a Szent Szellem formájában beköltözik a szívünkbe, és megajándékoz a szeretetével, hiszen az Isten szeretet. (I János 4:8).

Tegyük fel magunknak a kérdést: mihez kezdünk Isten szeretetével, amit ingyen kaptunk? Elutasítjuk, mert azt hisszük, hogy nem vagyunk elég értékesek ahhoz, hogy megérdemeljük? Vagy azt hisszük, Isten is olyan, mint az emberek, akik elutasítottak és megbántottak bennünket? Vagy hittel elfogadjuk szeretetét, hiszen biztosak vagyunk abban, hogy Ő nagyobb, mint hibáink és gyengeségeink?

Tedd fel magadnak a kérdést: milyen a kapcsolatod Istennel, önmagaddal, embertársaiddal?
Ami engem illet, nagyon sokáig semmilyen kapcsolatom sem volt saját magammal. De ez eszembe sem jutott mindaddig, amíg Isten el nem kezdett tanítani ezzel kapcsolatosan.

Most meg kell vallanom, hogy sokkal többet foglalkozom saját magammal, mint másokkal, és nagyon fontosnak tartom, hogy jól kijöjjek magammal.

Te egy olyan személy vagy, akitől soha nem menekülhetsz el.

Biztosan megtapasztaltad már, milyen kínszenvedés olyan valakivel nap mint nap együtt dolgozni, akivel nem igazán jövünk ki, de a jó hír, hogy legalább őt nem kell munka után hazavinni magunkkal. Te pedig folyton össze vagy zárva saját magaddal a nap huszonnégy órájában. Egy percre sem szabadulhatsz meg magadtól, még egy szempillantásnyi időre sem – tehát a legeslegfontosabb dolog, hogy békességed legyen saját magaddal.

Fordította: Berényi Irén