2016. november 15., kedd

Derek Prince - A szabadulás alaptanításai 12.

3. Születés előtti hatások

Azok a dolgok, amelyek azalatt történtek, amíg az ember az anyaméhben volt. Sok ember életének ebben az időszakában démonizálódott. A leggyakoribb ok az elutasítás, az elvetettség. Az anya nem akarja azt a kisgyermeket, akit a méhében hordoz. Talán azért, mert nincs férjnél, és a terhesség szégyen számára. Vagy talán azért mert nem jön ki jól a férjével, és nem akar újabb terhet a családban. Vagy az is lehet, hogy az anyagi helyzetük miatt nehéz a gyerekekről gondoskodni. Akárhogy is van, az anya nem akarja azt az életet, amely bent a méhében már megfogant, az a kis személy pedig nagyon érzékeny mindenféle magatartásra. Ő nem csupán "magzat", ő egy élő, valóságos személy, és így az elvetettség szellemével jöhet világra.

Az is előfordulhat, hogy egy asszony terhes, és ebben az időszakban sokkot vagy félelmet él át, s átadja magát a félelemnek. A félelem szelleme belemegy, és akkor két lehetőség van: vagy az anyában, vagy az anya méhében levő gyermekben marad. Talán célszerűbbnek találja azt, hogy a gyermekben maradjon. Így aztán mikor megszületik a baba, a félelem szellemével jön a világra.

Hadd mutassak egy igét az 1 Péter levél 3. fejezetében amelyet a legtöbb ember nem vesz észre. Itt a feleségeknek ad tanácsot az ige. Ennek most csak az egyik oldalát szeretném kiemelni. „Miként Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, urának nevezvén őt, akinek gyermekei lettetek, ha jót cselekesztek, és semmi félelemtől nem rettegtek. "

Megismétlem, semmi félelemtől nem rettegtek. Ábrahám lányaként képesnek kell lenned arra, hogy ellenállj a hirtelen, sokk-szerű félelemnek. Azt hiszem elég nyilvánvaló, hogy a nők hajlamosabbak a hirtelen félelemre és a pánikra mint a férfiak. Sok olyan esettel volt már dolgom, ahol azért volt szükséges a szabadulás, mert az illető személy anyját érte a terhesség idején valamilyen sokk.

Van egy másik érdekes dolog is, amit észrevettem. Egy bizonyos korosztály tagjai között az Egyesült Államokban nagyon sokaknak volt szükségük az elvetettségből való szabadulásra. Rájöttem, hogy valószínűleg ugyanabban az időszakban születtek. Mit gondoltok, melyik időszak volt ez? A nagy gazdasági válságé. Amikor például egy anyának már hat éhes szájat kellett etetnie úgy, hogy nem volt elengedő pénz a háznál. És most itt jön a hetedik. S bár meglehet. hogy jó anya volt, bensejében mégis elutasította a következő gyerekkel járó felelősséget, s így a gyerek az elvetettség szellemével született meg.

Ezzel kapcsolatban hadd mondjam el még azt is, hogy ha jövendőmondóhoz vagy hasonló személyhez mégy, hogy megtudd, mi fog történni a kisbabáddal születésekor, akkor ezzel eleve hátrányos helyzetbe hozod gyermekedet, még mielőtt megszületett volna.

4. Lelki befolyásolás

Különbség van a szellem és a lélek között. Sok olyan ember van, aki másokat lelki gondolatokkal és elnyomással irányít és manipulál. A jelenlegi amerikai kultúrában az a leggyakoribb példa az elnyomásra; amikor az anya uralkodik a gyermekei fölött, különösen a fiai fölött.

Talán hallottátok már a történetet arról a hölgyről, aki felállt egy hatalmas színházban és felkiáltott:

- Van itt orvos?
Mire egy férfi felállt és így szólt:
- Igen.
A hölgy erre odaszólt neki:
- Fiam, micsoda nagyszerű lányom van a számodra!

Ennek az anyáskodásnak vannak sokkal súlyosabb esetei is. Találkoztam már sikeres üzletemberekkel, bankigazgatókkal és hasonló rangú emberekkel, akik soha nem jutottak el az érzelmi érettségre, mert még mindig oda voltak kötözve az anyjukhoz. A szellemi köldökzsinór még soha nem lett elvágva. Az uralkodó anyák manipulálási módszerei kifogyhatatlanok. Emlékszem egy anyára, aki úgy uralkodott a családja fölött, hogy ahányszor csak rosszul mentek a dolgok, ő mindig migrént kapott. Az egész családnak lábujjhegyen kellett járnia, nem volt szabad beszélni és zajt csapni, mert az anyukának újra megfájdult a feje. Ő ezt nem tudatosan csinálta, de ezzel megakadályozta a családját mindenben, ami neki nem tetszett, egyszerűen azzal, hogy mindig migrént kapott.

Néha felnőtt embereknek kellett azt mondanom, miután megszabadultak: Nincs még elegendő szellemi erőd ahhoz, hogy szabad tudj maradni attól az elnyomó, manipuláló befolyástól, amely a szüleid házában ér. Jobb lenne számodra, hogy tőlük függetlenül élj. Szüléidet természetesen továbbra is tisztelned kell.