2016. november 21., hétfő

Derek Prince - A szabadulás alaptanításai 13.

5. Nyomások a korai gyermekkorban

Egy gyerek szellemi és érzelmi ereje általában nem elég erős ahhoz, hogy távol tudja tartani magát egy állandó démoni nyomástól. A Jakab 3:16-ban olvasunk egy nagyon figyelemre méltó dolgot: „Mert ahol irigység és civakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van." Ahol tehát veszekedés és diszharmónia van a szülők között, ott ez démoni befolyásnak teszi ki a gyerekeket. Megfigyeléseim szerint a démoni problémák nyolcvan százaléka ötéves kor előtt kezdődik az emberek életében. Ez pedig a szülők felelőssége.

6. Érzelmi vagy testi gyengeség

Például egy asszony ott áll az útkereszteződésnél, s a szeme láttára történik egy rettenetes karambol. Anélkül, hogy ez tudatosulna benne, megnyitja magát a félelem szellemének. Hasonló hatással lehet egy anyának egyetlen gyermeke elvesztése (közelmúltban találkoztam egy ilyen esettel). A kisfiú ötéves korában meghalt, és az anya megnyitotta magát a félelem szellemének, amely nagyon erős szellem. Vagy például egy lány már az esküvőjére készül, s akkor az utolsó pillanatban felbomlik a jegyessége, ő pedig átadja magát a csalódottság szellemének, és sérült személyiséggel éli le egész hátralévő életét.

Emlékszem egy esetre, amikor egy összejövetelen tanítottam, s az első sorban ott ült egy hölgy, nagyon igei módon. Beszéd közben megemlítettem a csalódottság szellemét. Láttam, hogy teljesen eltorzul az arca. Az egész lénye teljesen elváltozott, s ez mindaddig tartott amíg a csalódottság szelleme el nem hagyta. A tanulság mindezekből az, hogy ha ráépíted valamire a reményeidet s az a dolog nem jön létre, ez gonosz erők hatásának szolgáltathat ki.

Hasonló ehhez a testi gyengeség esete. Jó néhány éve feleségemmel együtt szolgáltunk egy összejövetelen, amikor odajött hozzánk egy tizennyolc éves lány, aki kazettán hallotta egy tanításomat. Diagnosztizált epilepsziája volt, amivel kezelték is, de ő hitte, hogy a betegségét egy gonosz szellem okozza. Szabadulásért jött tehát hozzánk. Imádkoztunk érte, s éreztük, hogy a szellem elhagyta. De aztán úgy tűnt, hogy az Úr azt mondja:

- A munkád még nincs befejezve.
Megkérdeztem hát a lányt:
- Testi sérüléssel kezdődött ez a betegség?
Azt felelte:
- Igen. Egyszer eltalálták egy baseball-labdával, s azt követően kezdődtek a rohamok.
- Látod - mondtam - ez csupán testi sérülés volt, mégis megnyitotta az ajtót az epilepszia szelleme számára. Az agysérülés jelentette ennek a lánynak az esetében a gyenge pontot. Azt mondtam hát neki:
- Hiszem, hogy a szellem már elhagyott, most már csak az ajtót kell bezárni.

Ezután rá tettük a kezünket, és imádkoztunk agyának gyógyulásáért is. Az eset után még mintegy három évig voltunk kapcsolatban ezzel a lánnyal, s attól a naptól fogva nem volt többé szüksége gyógykezelésre, és rohamai sem voltak.

7. Bűnös cselekedetek vagy szokások

Ha ragaszkodsz valamilyen bűnös szokáshoz, az előbb vagy utóbb démonikussá válik. Egyszer egy olyan fiatalasszonyért kellett imádkoznom, aki megnézte az „Ördögűző'' című filmet. Tudta, hogy nem kellene ezt tennie, de mégis megtette, s valami belépett az életébe. Szüksége volt arra, hogy megvallja mint bűnt, hogy tiltott területre lépett. Miután ezt megtette, megszabadult.

Vagy például valaki megnéz egy pornófilmet és közben belemegy valamilyen szexuális démon, például a kéjvágy démona. Csak akkor fog tudni megszabadulni, ha megvallja azt a bűnt, amely megnyitotta az ajtót a démon számára.