2016. november 9., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Megszentelt életet élni kegyelem által 13.

Konklúzió

A kegyelemről szóló üzenet az egyik legfontosabb üzenet, amit a Szent Szellem nyilatkoztatott ki számomra. Az egész keresztény életem szenvedés volt, amíg nem hallottam a kegyelemről. Ha az embereknek a hitről beszélsz, de nem tanítasz nekik a kegyelemről, egy nagyon fontos üzenetet hagysz ki. Ez a „hiányzó láncszem” a hitéletben.

A kegyelem nem más, mint a Szent Szellem ereje, ami életünk valamennyi szükségét betölti, ez az az erő, ami képes megváltoztatni azt, amit meg kell változtatni. Ezt a képességet Istentől kapjuk, ingyen, ha kérjük. A kegyelem olyan csodálatos dolog, hogy nem győzöm sorolni azokat a jellemzőit, amellyel leírhatnám.

Imádkozom azért, hogy ezt a könyvet többször is olvasd el a következő évek során. Nekünk, akik teljesen hozzászoktak ahhoz, hogy saját erejükre támaszkodjanak, a kegyelemmel kapcsolatos igazságok alkalmazása teljesen változást hoz az életünkbe.

Ne feledd, hogy Isten kegyelme szöges ellentétben áll a test cselekedetivel. Ha kegyelemben szeretnél élni, meg kell változtatnod az életszemléletedet, felfogásodat. Ne csüggedj: ehhez bizony időre lesz szükséged.

Amikor frusztráltnak érzed magad, mindig jusson eszedbe, hogy most a saját erődből cselekszel, vissza kell lépned Isten kegyelmébe. A kegyelemnek köszönhetően erős és nyugodt leszel; a test cselekedetei legyengítenek, frusztrálttá, erőtlenné, kétségbeesetté tesznek.

Isten kegyelmét hit által nyerhetjük el. A hit nem az az ár, amit Isten áldásaiért kell fizetnünk, hanem a kéz, ami átveszi ezeket az áldásokat.

Ha csak meghallod a kegyelem szót, már megnyugszol. Isten kegyelme által minden olyan egyszerű lesz, még akkor is, ha előtte lehetetlennek látszott is. Jézus azt mondta, hogy az Ő igája gyönyörűséges, az Ő terhe könnyű. Csak az ördög akar hatalmas súlyokat ránk pakolni - a test cselekedetinek a súlyát, a törvény súlyát, és annak a súlyát, hogy ezt a test erőfeszítése árán próbáljuk megtartani. De Jézus azt ígérte, aki Hozzá megy, nyugalmat fog találni. (Máté 11: 28-30).

Ne elégedj meg annyi kegyelemmel, ami ahhoz elegendő, hogy megmenekülj az örök kárhozattól. Ne csak annyi kegyelmet vegyél át, ami a megmenekülésedhez szükséges, hanem vegyél át kegyelmet, kegyelmet és még több kegyelmet, amennyi egy győztes életed élhess és dicsőíthesd Jézust életed minden napján.

Fordította: Berényi Irén