2013. április 4., csütörtök

Rick Warren - Tedd le a csokit, vedd fel a Bibliát

"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róm 15,4)  


Lehangolt vagy? Kell valami, ami feldob?
Tedd le a csokitortát! Ne tarts sajnálkozás napot! Helyette nyisd ki a Bibliát!
Írás-szünetre van szükséged.
Isten azért adta a Bibliát, hogy bátorítson minket. Gondolhatunk a Bibliára úgy is, mint hangulatjavító eszközre.
"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róm 15,4)
Az Írásban minden a mi bátorításunkra íródott. Nagy szó - de igaz! Még Isten kemény szavai is azért vannak a Bibliában, hogy életünket a helyes irányba terelje.
Ezért szükséges minden egyes nap időt tölteni kettesben Istennel. Akár napi áhitat, akár napi csendesség vagy személyes töltekezés, szükséges egyedül lenni Istennel, olvasni szavait, beszélgetni Vele.
A Zsoltárok 119,114-ben olvassuk: "Csendes visszavonulásom helye vagy; várok szavadra, hogy megújítson." (MSG fordítás)

Ha elbátortalanodtál és reményed vesztetted, egy dolgot elmondhatok rólad, bár még sosem találkoztam veled: Nem töltesz időt Isten igéjével. Ha megtennéd, nem lennél kedvetlen. Minél többet olvasod Isten szavát, mikor lehangolt vagy, annál jobban felemel téged.
Tehát legközelebb, ha kedvetlennek érzed magad, hazaérve ne a tévét kapcsold be. Helyette nyisd ki a Bibliát és olvass bele. Kovács doktor helyett hallgasd meg mit mond Lukács doktor.
Isten szavának van ereje, hogy megváltoztassa az életed. Isten ereje van benne. Más nem képes erre. A Biblia kínálja az "igazi szert" - az igaz bátorítást.