2013. április 3., szerda

Kenneth E. Hagin - A fegyverzet


Annakokáért  vegyétek  föl  az  Istennek  minden fegyverét, hogy  ellenállhassatok  ama  gonosz  napon, és mindent elvégezvén, megállhassatok.
— EFÉZUS 6,13.

A fegyverzetrõl szóló üzenet elmondja nekünk, hogyan foglaljuk el és tartsuk meg a helyünket az ördöggel szemben. (Ef. 6,10–18) „ Álljatok hát elõ, körülövezvén derekatokat igazsággal…” Az  igazság  öve  Isten  Igéjének világos
megértését  jelenti.  Hasonlóan  a  katona  övéhez,  ez  tartja helyén  a  fegyverzet  többi  darabját.  „… és  felöltözvén  a megigazultság mellvasába.” A mellvasnak két jelentése van: (1)  Jézus  a  mi  megigazultságunk,  így  mi  Õt  öltjük
magunkra;  (2)  a  mellvas  jelképezi  azt,  hogy  cselekvõ módon  engedelmesek  vagyunk  Isten  Igéjének.  „És  felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével.” Ez  azt  a  hûséget  jelenti,  hogy  hirdetjük  Isten  Igéjét.
„Mindezekhez vegyétek föl a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok.” Ez jelenti a vérben való hitet, amely teljes biztonságot ad. Az ellenség semmi ereje nem hatol át a véren! „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek…”  Ez  a  mi  Urunk  Jézus  Krisztus  védelmét jelenti. „… a Szellemnek kardját, amely az Isten Igéje.” A fegyverzet összes többi darabja a védekezést, a védelmet szolgálja. A támadófegyver: a kard — Isten Igéje.
„Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden idõben  a  Szellem  által…”  Felvetted  a  fegyverzetet.  Most már kész vagy az imaharcra.


Megvallás:  (Megvallással  vedd  fel  a  fegyverzetet.) „Elõállok, körülövezvén derekamat igazsággal…”, és így tovább.