2012. december 26., szerda

Dr. Leaf - Mély Szellemi /Intellektuális/ Gondolkodásra Lettünk Teremtve!


Minél mélyebben gondolkodunk, annál intelligensebbek leszünk! Ez az igei és tudományos igazság!  A Bibliában- különösen a Példabeszédek könyvében, azt a tanácsot leljük, hogy szerezzünk tudományt, megértést és bölcsességet. Tudományos szempontból tekintve, minél mélyebben gondolkodunk, annál több gondolatot és emléket növesztünk agyunkban. Ez azt jelenti, hogy nem a dolgok felszínét érintjük csupán, hanem jobban átgondoljuk azokat, koncentrálva olvasunk, hogy meg is értsük a leírtakat és erős emléket építsünk belőle.
A tudás ilyen mélyreható keresése nem csak az intelligenciánkat növeli, hanem egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul. Legújabb kutatások alátámasztják, hogy a jobb egészség keresése kiváltó indok lehet egy újabb tudományos fokozat megszerzéséhez! Egy Dr Walsemann által vezetett tanulmány szerint a 25 éves kor feletti diplomaszerzés jobb felnőttkori egészséget és kevesebb depressziós tünetet okoz.  Az amerikai állampolgárok 38%-a  a legmagasabb képzettségi szintjét 20-as éveinek közepe után szerzi meg. A gazdasági igény hullámzása miatt egyre több ember tér vissza későbbi életében főiskolába tanulni. Bővíteni akarják az elhelyezkedési lehetőségüket, vagy más szakmát szeretnének. A tanulás a legjobb döntés ahhoz is, hogy értelmi és fizikai egészségünket megőrizzük!
Most, mivel az intelligenciafejlesztés a témánk, beszéljünk egy másik fontos témáról is….. hogyan vegyük rá gyerekeinket arra, hogy szeressék a könyveket! Kutatások szerint az otthon felhalmozott könyvek száma nagyon fontos egy gyerek oktatási szintjének meghatározásában. Valójában- a Nevada Egyetem 20 évig tartó vizsgálata alapján- azok a szülők, akik tartanak könyvet otthon, megnövelik gyerekeik jövőbeni képzettségi szintjét. Egy 500 könyvből álló könyvtár (még írástudatlan szülők esetén is) előrébb tudja tolni a gyereket az oktatási rendszerben mintegy 3.2 évvel, sőt néha még 6 évvel is. Még 500 könyvtől kevesebb is elég, akár 20 otthoni könyvnek is óriási hatása lehet! Az én 4 gyerekem kisgyerek kora óta együtt él a könyvekkel. Már 4 hónapos korban vittem őket könyvtárba, hogy megszokják és megszeressék a könyveket, még ha eleinte csak üldögéltek csak előtte! Ma már késő tinédzser korban járnak és az enyhe kifejezés, hogy szeretnek olvasni. Az első tanács, amit szülőknek adtam és adnék bárkinek ezzel kapcsolatban, aki véleményemet kéri arról, hogyan segítse gyermeke előrejutását az iskolában, az, hogy olvasson, olvasson, és még többet olvasson. A mély gondolkodás kifejlesztése könyveken keresztül hasonló a nagy befektetés után következő óriási nyereséghez. Jusson eszébe, az olvasásba való befektetés legnagyobb nyeresége a Biblia olvasására való képesség!