2012. december 19., szerda

Dr. Leaf - Éberségből Cselekvés


Bizonyára mindenki hallotta már az alábbi igerészt: „Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való” (Hóseás 4:6). Ez ösztönzött arra, hogy olyan tanácsot írjak, ami felkelti a figyelmüket, hogy milyen kihívásnak van kitéve az elménk és a testünk. Erre a Példabeszédek bölcs tanácsát tudom javasolni, mikor életmódbeli kérdéseket érintünk:„Szerezz tudást és bölcsességet!”
Mi a helyzet az iskoláinkban? A Várunk a Supermanre című film megduplázta eltökéltségemet, hogy folytassam munkámat az oktatásban, ahogy azt Dél-Afrikában kb. 25 éve elkezdtem, és most az USA-ban folytatom, immár 2 éve. Isten azt a vágyat helyezte belém, hogy segítsem tanítani a gyerekeket és a tanárokat a mély gondolkodásról, Kapcsoljuk be agyunkat! tanórákat szervezve. Félelmetes látni, hogy egy átlag amerikai gyerek csupán a tanóra kevesebb, mint 10%-át tölti el igazán mély gondolkozással! A Newsweek 2010.07.18-ai száma az alábbi megállapítást közölte:„Először történt, hogy a felmérések szerint az amerikai kreativitási hajlam csökken. Mi történt, és hogyan lehet ezt megfordítani?” Ez egy nagyon fontos tényfeltáró cikk az amerikai oktatás minőségének hanyatlásáról. A tanulmány szerint a Kreativitási Hányados (CQ) 10 ponttal csökken generációnként ahelyett, hogy növekedne.
Mi történik ételeinkkel? Vannak szemnyitogató filmek (mint pl. Supersize Me és a Food Inc.), amik rádöbbentenek arra a perverzióra, ami az emberek szó szerinti beetetéséről szól. Szörnyülködve nézem, mit etetnek a gyerekekkel a napköziben, és milyen jókedvűen nyújtják át az előre feldolgozott ételeket nekik. Sajnos az ebben levő fluoridok roncsolják a pajzsmirigyet és a tobozmirigyet, sőt még rákot is okozhatnak! Azonban a fluoriddal szennyezett ivóvíz a legnagyobb bűnös, és ehhez csupán társulnak ezek a gyakran fogyasztott ételek. Valójában egy átlagos étel majdnem 180-szor több fluoridot tartalmaz, mint a vízben megengedett mennyiség!
Mi történik az egészségügyi rendszerünkben? A Cut Poison Burn ellentmondásokkal teli, szívfacsaró dokumentumfilm, ami a rákbetegség kezelésének üzletszerű rendszerét helyezi górcső alá. Bátorítom arra, hogy kövesse végig a kritikusan beteg emberek frusztráló kiútkeresését, ahogy utat próbálnak törni a zavaros és veszélyes útvesztőben, mikor félelmetes akadályokkal találkoznak a „rákipari komplexumban”. Ez komoly kritikája az orvosi monopóliumok befolyásának, a gyógyszergyárak és kormányhivatalok hatalmának. Ezt a filmet bármely rákos emberrel érdemes végignézetni.
Ha folytatnám ezt az elmélkedést, lehet, hogy némelyek depresszióba esnének, ám távolról sem ez a célom. Én inkább azt szeretném, hogy mindannyian megszerezzük a tudást ahhoz, hogy egészségben tartsuk agyunkat és testünket, és be tudjuk tölteni az isteni küldetést, amit Jézus tervezett nekünk:„Akarom, hogy mind szellemben, lélekben és testben egészségesek legyetek.” (1 Thesszalonika 5:23)