2012. december 4., kedd

Dr. Leaf - Az Elménk Tartalma Az, Amit Megteszünk... És A Kávé Tényleg Segít!


Az elménk tartalma az, amit megteszünk, vagyis az értelmünk, érzelmünk és az akaratunk, azaz a lelkünk. Ez érdekes elgondolás, ami hatalmas kihívást és burkolt célzást tesz életünkre, mert amit elménkben teszünk, mindaz kihat a szellemünk és a testünk állapotára is. Tulajdonképpen az eszünket és a gondolatainkat használjuk mindarra, amit később meg akarunk tenni. Tehát…
Az emberi ész, az érzelmek és a döntésekben való szabad akarat határozza meg azt, hogy például az ember megbocsát-e az ellenségének, követi-e az egészséges, szerves (ételeket tartalmazó étrendet, amiben kevesebb cukrot, zsírt tartalmazó és nem feldolgozott ételek találhatók. Elfogadjuk-e a gyógyulását, küzd-e az aggódás ellen; véget vet-e a depressziónak, kordában tartja-e a kínzó gondolatait, küzd-e a kívánt intellektuális szint eléréséért. Fejleszti-e adottságait, nagyobb arányban építünk be szerves ételeket, és háttérbe szorítjuk, vagy száműzzük a feldolgozott ételkészítményeket,  dolgozik-e önbecsülése javításán, megtesz-e mindent, hogy jó barát, férj vagy feleség, apa vagy anya legyen, vagy hogy előléptessék a munkahelyén, és anyagilag nagyobb szabadságba kerüljön, nyugalmat árasszon és egészséges, vidám magatartás jellemezze?
Az emberi értelmen, érzelmeken és szabad akaratunkon át hozzuk meg döntéseinket arról, hogy méregtelenítjük agyunkat és testünket, és új szellemünk megerősödésén dolgozunk. Minden kutatásomnak és munkámnak ez a legfőbb célja. Szellemi és tudományos szempontból vizsgálva arra lettünk teremtve, hogy sikeresek legyünk. Minden tényanyag és információ, amit megosztok önökkel a blogjaimon, könyveimen, szemináriumokon, a facebook- és twitter-leveleimen keresztül, mind egyazon céllal jöttek létre: segíteni szeretnék, hogy mindenki azzá váljon, aki valójában ő.
Ezért kutatok a legújabb tudományos tények után, hogy segítsek az ember teste, lelke, szelleme területén megújulni. Ekkor bukkantam rá egy kávéval foglalkozó kutatásra – hisz én is nagyon szeretetem a kávét! Számos jó forrása van ennek a tanulmánynak, különösen egy megbízható, érdekes és könnyen olvasható írás a Life extension weboldalon és a 2012.01.18-i újságjukban található. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a túlzott kávéfogyasztás veszélyétől való félelmek alaptalanok, sőt a nagyobb mértékű kávéfogyasztás nagyobb előnyökkel jár!
A kávébab különlegesen komplex gyümölcs, ami több mint ezer fitokémiai anyagot tartalmaz, amiből csak egy párat vizsgáltak eddig – pedig remek antioxidánsok! Arra is képes, hogy segítsen a legtöbb gyilkos kór legyőzésében, ideértve a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, rákot, cukorbetegséget, májbetegségeket és az Alzheimer kórt is!
Kávét nem fogyasztók közt végzett számtalan esettanulmány kimutatta, hogy azok, akik tiszta feketekávét fogyasztottak, lecsökkentették a mellrák kockázatát 57%-kal, a cukorbetegségét pedig 67%-kal. Azonban a kereskedelmi forgalomban levő kávéból sok minden hiányzik, tehát óvatosnak kell lenni azzal, mit is iszunk!
Így hát nem kockázatos szokás a kávézgatás, ha szerves, frissen pörkölt és feketén darált kávébabból fogyasztunk, mivel bizonyították, hogy nagyfokú védelmet nyújt a cukorbetegség és az idősebb kori betegségek ellen. Vizsgálatok szerint a kávé csökkenti a DNS-károsodást, ami meggátolja a rákot és az öregedést. A tudósok azt is kezdik felfedezni, hogy a kávé fotokémiája közvetlen hatást gyakorol a testre, létrehozva az indirekt védekező hatás komplex hálózatát, melynek egyik fajtája az idegsejt védelme, ami segít távol tartani az agyi betegségeket és a kognitív hanyatlást. A kávé továbbá csökkenti a gyulladást, és segíti az anyagcserét.
Ez csak egy pár előny, amit Isten eltervezett, mikor megteremtette a kávét. Ezt a koffeines és koffeinmentes finomságot adta nekünk, hogy élvezettel fogyasszuk! Tartsuk ezt emlékezetünkben, amikor kortyolgatjuk!
Személy szerint én szeretem a szerves teát is, különösen a roiboost és a zöld teát! Ez azonban csak egy pár azon fantasztikus teák közül, aminek nagy haszna van, és amiről majd a közeljövőben tárgyalunk.